Aktuelno iz kulture

Lena Kovačević: Trenutno mogu da zakažem koncert i da ne brinem o tome da li ćemo da prodamo karte

Komentari

Autor: Tanjug

02/04/2024

-

21:45

Lena Kovačević: Trenutno mogu da zakažem koncert i da ne brinem o tome da li ćemo da prodamo karte
Lena Kovačević: Trenutno mogu da zakažem koncert i da ne brinem o tome da li ćemo da prodamo karte - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Pop pevačica Lena Kovačević održaće koncert 3. aprila u Šarun teatru u nemačkom gradu Volfsburgu i to u pratnju simfonijskog orkestra "Joseph and Friends". Kovačević je i ranije nastupala na interesantnim lokacijama širom Evrope -  od manastira iz 13. veka, do crkve iz 15. veka. 

"Na jednom od tih koncerata se pojavio umetnički direktor Šarun teatra, koji mi je rekao: 'Upravo sam vas bukirao za 3. april 2024. To je bila 2022. godina. Kad nekome u Srbiji kažete da je koncert za godinu i po dana, to ovde deluje neverovatno", navela je Kovačević.

Upitana koliki je izazov pevati na četiri jezika, Kovačević je rekla da je sa "Joseph and Friends" već nastupala, a violinista Jozef Zig je napravio sada "božanstven repertoar". 

Publiku će voditi kroz teške, emotivne, dramatične pesme, a tu su šansone Lare Fabijan, pesme Ane Okse, Mine i Rendi Kraford, ali i njene poput "Kafe" i "Zovi me Lena".

Tanjug/Jadranka Ilić

 

Kovačević peva i tradicional "A što ćemo ljubav kriti", i dodala je da u 12 pesama prolazi "kroz vrlo lep, bogat muzički jezik".

"Ne samo da pevam na četiri jezika, nego je stilski vrlo lep način na koji je to uklopio. Aranžmani su originalni. Evo sada konkretno za pesmu 'Zovi me Lena' uradili fantastičan nov aranžman", istakla je Kovačević.

Navevši da ima vrlo odabranu publiku, Kovačević je dodala da je kroz godine rada došla do toga da sada rasprodaje koncerte. 

Tanjug/Jadranka Ilić

 

"Trenutno mogu da zakažem koncert i da ne brinem o tome da ćemo koncert da prodamo. To je nešto do čega je trebalo doći, do čega jako malo ljudi u našoj zemlji dolazi kad pričamo o pop muzici", navela je pevačica.

Ocenivši da je njen pristup pop muzici zastupljeniji u inostranstvu nego kod nas, Kovačević je dodala da će muzika kakvu izvodi britanska pevačica Šade u inostranstvu uvek biti mejnstrim, ali kod nas ne.

Kovačević je rekla da sa Darkom Dimitrovim radi na sledećem albumu, koji će se malo više osloniti na svetske trendove, a jedna pesma će biti i za domaće i za strano tržište.
Prema njenim rečima, po povratku iz Nemačke očekuju je koncerti 20. aprila u Zrenjaninu, a zatim u Republici Srpskoj, Crnoj Gori i Srbiji. 

Komentari (0)

Kultura