Aktuelno iz kulture

Serija "Sablja" u Kanu osvojila nagradu za najbolju glumačku interpretaciju

Komentari

Autor: Tanjug

10/04/2024

-

22:49

Serija "Sablja" u Kanu osvojila nagradu za najbolju glumačku interpretaciju
Serija "Sablja" u Kanu osvojila nagradu za najbolju glumačku interpretaciju - Copyright Promo/RTS

veličina teksta

Aa Aa

Ekipa serije "Sablja" o ubistvu premijera Zorana Đinđića osvojila je večeras specijalnu nagradu za najbolju glumačku interpretaciju na Kanskom festivalu.

Glumci Milica Gojković i glumac Lazar Tasić su se, u ime ekipe, zahvalili žiriju, dodavši da su počastvovani dodeljenom nagradom.

"Moramo da zahvalimo našoj producentkinji Snežani (Van Hauvelingen) koja uvek podržava mlade glumce i svima pruža podršku. Zahvalni smo i Goranu (Stankoviću) i Vladimiru (Tagiću) koji nas nisu pritiskali što nam je omogućilo da pogrešimo i da ne budemo savršeni. Taj osećaj je za nas bio oslobađajući", poručila je Gojković.

Tasić je rekao da nije mogao ni da zamisli da će dobiti nagradu, s obzirom na to da mu je ovo, kako je naveo, prva glavna uloga i prvi festival u životu.

Prve dve epizode serije "Sablja" prikazane su ranije ove nedelje u dvorani "Limijer", čime je ta serija postala prvi televizijski projekat iz Srbije premijerno prikazan na Kanskom festivalu.

Politički triler o atentatu na premijera Srbije Zorana Đinđića će, nakon predstavljanja na Kanskom i festivalima u zemlji, biti prikazan na RTS-u.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura