Aktuelno iz kulture

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu

Komentari

Autor: Staša Rosić

02/05/2024

-

19:05

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu
Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu - Copyright Prinstscreen YouTube/Netflix

veličina teksta

Aa Aa

Poslednji prolećni mesec konačno je stigao, a s njim i povezani neradni dani, koji su pored uživanja u prirodi, idealni i za takozvano "bindžovanje" novih sadržaja na striming servisima.

Na Netfliksu će se ovog meseca pojaviti niz novih sadržaja, među kojima i dugoočekivani treći nastavak serije "Bridžerton". 

Ovog puta, ljubitelji ekranizacije popularnih knjiga iz pera spisateljice Džulije Kvin, prate ljubavnu priču o ljubavi Kolina i Penelope, čije prijateljstvo polako počinje da prerasta u strasnu romansu.

Predstavljamo vam i druge interesantne, originalne sadržaje koji u maju dolaze na Netflix:

"Unfrosted" (3. maj)

Komedija o "ratu" velikih proizvođača žitarica u Americi šezdesetih godina predvođena Džerijem Sajnfeldom govori o "ambiciji, izdaji, šećeru i jednom opasnom mlekaru". 

Film je delimično zasnovan na priči o nastanku popularnog američkog dugotrajnog peciva "Pop-Tarts", a prikazuje trku kompanija "Kellogg's" i "Post" koje pokušavaju da naprave idealan gotovi doručak. 

Pored Sajnfelda, koji je i režirao ovo ostvarenje, igraju Melisa Mekarti, Džim Gafigen, Hju Grant, Ejmi Šumer, Piter Dinklidž, Bil Bur i mnoga druga poznata lica.

"The Atypical Family" (4. maj)

Nova južnookorejska serija "The Atypical Family" ili u slobodnom prevodu "Netipična porodica", prati članove porodice Bok, od kojih svi imaju natprirodne moći.

Bok Gvi-džu može da se vraća u prošlost, ali samo u lepe trenutke svog života i ne može da menja ništa što se dogodilo. Međutim, on kao i ostali članovi njegove porodice zbog problema koji muče savremene ljude kao što su depresija, anksioznost, nesanica i zavisnost od mobilnih telefona, gubi svoju moć.

Promenu u njihov život donosi Do Da-he koja neočekivano počinje da živi u njihovoj kući. 

"Bodkin" (9. maj)

Devetog maja stiže nam "Bodkin", mini serija od sedam epizoda o podkasterima, koji istražuju misteriozne slučajeve nestanaka ljudi u malom gradu Bodkin u Irskoj.

Snimljen tako da podseća na krimi serijale o stvarnim zločinima, on prati glavne junake Nebrasku (Vil Forte), Draj (Šivan Kalen) i Trajing (Robin Kara) pokušavaju da otkriju šta se dogodilo na proslavi tradicionalnog gelskog festivala Samaina pre 25 godina i odnosima među meštanima. 

Interesantno je da iza serije stoji produkcijska kuća "Higher Ground" koja je u vlasništvu Baraka i Mišel Obame.

"Atlas" (24. maj)

Dženifer Lopez se vraća na Netfliks sa još jednim filmom "Atlas". Ona igra naslovnu ulogu žene koja putuje u daleki svemir, kako bi uhvatila robota odmetnika sa kojim deli misterioznu prošlost.

Međutim, kada svi planovi padnu u vodu, Atlas je primorana da počne da sarađuje sa veštačkom inteligencijom prema kojoj oseća veliku odbojnost.

Lopez je za priču ovog filma rekla da je veoma jednostavna.

"Sviđa mi se što je to veliki naučno-fantastični film, lai je u suštini priča o prijateljstvu i na neki način o ljubavi. Uvek u svemu vidim ljubavnu priču, ali ovde je to drugačija vrsta ljubavi između dva bića koja se povezuju u katastrofalnim okolnostima i uče jedno drugo o tome kako biti humaniji", rekla je glumica.

"Erik" (30. maj)

Benedikt Kamberbač, koji je na Netfliksu ostvario veliki uspeh filmom "The Power Of Dog" zvezda je mini serije od šest epizoda po imenu "Erik". U ovom trileru on igra Vinsenta, očajnog oca koji na paklenim ulicama Njujorka osamdesetih pokušava da nađe svog nestalog sina.

Vinsent je takođe i tvorac popularne dečje emisije, ali nakon nestanka sina, obuzima ga krivica zbog koje postaje sve destruktivniji u odnosima sa članovima porodice, kolegama i detektivima koji pokušavaju da mu pomognu. 

U trenutku nervnog rastrojstva, on počinje da veruje da je jedina "osoba" koja može da mu pomogne njegov lutak, marioneta po imenu Erik. 

Uz Kamberbača u seriji igraju Gebi Hofman, Mekinli Belčer i Ajvan Hou.

Komentari (0)

Kultura