Aktuelno iz kulture

Betmenov pomoćnik Robin u novom stripu odlazi na ljubavni sastanak sa muškarcem

Komentari

Autor: Daily Mail

11/08/2021

-

21:00

Betmenov pomoćnik Robin u novom stripu odlazi na ljubavni sastanak sa muškarcem
Betmen i Robin - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Robin, Betmenov pomoćnik, u novom nastavku stripa "Batman: Urban Legends" odlazi na ljubavni sastanak sa muškarcem Bernardom Daudom.

Junak čije je pravo ime Tim Drejk, dolazi na ideju da pozove Bernarda na sastanak tokom tuče, u kojoj ga spasava. 

"Drago mi je što si kući stigao bezbedno. Pao mi je kamen sa srca. Mnogo sam razmišljao o toj noći i ja... ja ne znaš šta je meni to značilo. Još ne, ali bih voleo da otkrijem", kaže Drejk Bernardu.

On mu odgovara uz smešak: "Nadao sam se da hoćeš. Time, da li bi voleo da izađeš sa mnom?"

"Da, da, mislim da to želim", odgovara mu Robin.

Ovo je prvi put da se u stripu ukaže da Robin nije isključivo heteroseksualac, budući da ljubitelji Betmena znaju da je Tim Drejk jedno vreme bio u vezi sa devojkom po imenu Stefani, kao i drugim ženskim likovima. Pisac stripa Megan Ficman objasnila je za Poligon da namerno nije želela da odmah odredi njegovu seksualnu orijentaciju. 

"Želela sam da ukažem na činjenicu da je seksualnost putovanje. Da se razumemo, njegova osećanja prema Stefani su bila 100 odsto stvarna, kao i njegova osećanja prema Bernardu. Međutim, Tim se još otkriva. Mislim da još nema naziv za to", rekla je Ficman.

Ovo nije prvi stripski junak koji pripada LGBTQ zajednici. U martu je Marvel predstavio prvog otvoreno gej lika iz priče o Kapetanu Americi, po imenu Aron Fišer. 

Fišer je lik iz miniserije "United States of Captain America" koja je objavljena 2. juna i inspirisan je herojima kvir zajednice: aktivistima, liderima i borcima za ljudska prava. 

"On se zalaže za potlačene i zaboravljene. Nadam se da će njegova priča dopreti do čitalaca i inspirisati sledeću generaciju heroja", rekao je tvorac Aron Truhiljo, prenosi Dejli mejl.

Priredila: S. R.

Komentari (0)

Kultura