Aktuelno iz kulture

Sajmon Galup, basista grupe "The Cure", napušta bend: Sit sam izdaja

Komentari

Autor: Entertainment Weekly

16/08/2021

-

17:41

Sajmon Galup, basista grupe "The Cure", napušta bend: Sit sam izdaja
Sajmon Galup, basista grupe "The Cure", napušta bend: Sit sam izdaja - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Posle četrdeset godina provedenih u grupi The Cure, basista Sajmon Galup napušta bend, tvrdeći da je "sit izdaja".

Muzičar je objavio svoju odluku u kratkom postu na Fejsbuku napisavši: "Pomalo teška srca, više nisam član grupe Cure! Želim im sreću svima".

Na pitanje ispod te objave da li je dobro, odgovorio je: "Dobro sam, samo sam sit izdaja".

Pored pevača i gitariste Roberta Smita, Galup je bio jedan od članova benda sa najdužim stažom, a svirao je i klavijature. Smit je u junu za Sandej tajms ispričao da predstojeći, četrnaesti po redu album ove grupe, možda može da bude i poslednji.

"Deset godina života destilvano je u nekoliko sati intenzivnih stvari. Ne mogu da zamislim da ćemo ikada više napraviti nešto", rekao je on o albumu, koji će biti prva nova muzika grupe, posle "4:13 Dream" iz 2008. godine.

Smit je 2019. rekao o svom odnosu sa Galupom da "postoji dobra ravnoteža", nakon početnih neslaganja, prenosi Entertejnment vikli.

"Za mene, srce benda je uvek bio Sajmon i uvek je bio moj najbolji prijatelj. Čudno je što je tokom godina i decenija on često bio previđen. Ne daje intervjue, ne eksponira se, a opet ima apsolutno ključnu ulogu u svemu što radimo. Imali smo teške periode tokom godina, ali smo uspeli da zadržimo jako prijateljstvo, koje je izniklo iz zajedničkog iskustva iz perioda kada smo bili tinejdžeri. Kada imate takve prijatelje, naročito tako dugo, potrebno je nešto zaista izvanredno da takvo prijateljstvo pokvari. Uradili ste tako mnogo zajedno, imate tako mnogo zajedničkog iskustva i ne želite da izgubite takve prijatelje", rekao je on.

Niko iz grupe još nije komentarisao Galupov odlazak, mada je klavijaturista Rodžer O'Donel objavio na Tviteru: "Prijatelj mi je upravo rekao da je video Lola (jedan od osnivača benda i bivši bubnjar) u Gitar centru kako kupuje bas".

Kada ga je jedan od pratilaca upitao da li je istina da Galup napušta bend, O'Donel je odgovorio: "Ko je ikada rekao da obožavaoci Cure nemaju smisao za humor!

Priredila: S. R.

Komentari (0)

Kultura