Aktuelno iz kulture

Izložba "Priroda bez društva" otvara drugi Sajam knjiga vizuelne umetnosti u Beogradu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/09/2021

-

10:21

Izložba "Priroda bez društva" otvara drugi Sajam knjiga vizuelne umetnosti u Beogradu
Promo - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Sajam knjiga vizuelne umetnosti sa temom "Promene smera", u organizaciji Nove galerije vizuelnih umetnosti u Beogradu, biće održan od 26. septembra do 7. oktobra.

Sajam će u nedelju (19h) u prostorijama Nove galerije vizuelnih umetnosti biti otvoren izložbom fotografa i konceptualnog dokumentariste Srđana Veljovića "Priroda bez društva".

Posetioci će 28. septembra i 5. oktobra, od 18 sati, na istom mestu moći da isprate i dve tribine posvećene glavnoj temi "Promene smera" i tom prilikom biće reči o drastičnim promenama kretanja umetnosti, umetnika i publike danas.

Učesnici tribina su univerzitetski profesori, teoretičari umetnosti i umetnici: Biljana Đurđević, Jovan Čekić, Milena Dragićević Šešić i Zoran Todorović. Moderatorka razgovora je Milena Đorđijević.

"Tokom trajanja Sajma knjiga vizuelne umetnosti, biće izložena vredna izdanja iz oblasti vizuelnih umetnosti različitih izdavača iz Srbije, uključujuči i centre kulture koje imaju izdavačku delatnost. Programi se istovremeno održavaju uz fizičko prisustvo publike i uživo onlajn preko zvanične fejsbuk stranice Nove galerije vizuelnih umetnosti", kažu organizatori i navode da je ulaz slobodan.

Nova galerija vizuelnih umetnosti ( (Kralja Milutina 49/1. sprat)) ima za cilj da izlaže, prezentuje, istražuje i promoviše dela savremenih umetnica i umetnika, da podstiče razgovore o najaktuelnijim temama i problemima u vezi sa globalnim kretanjima na polju vizuelnih umetnosti i pruži doprinos proširivanju horizonta delovanja umetnosti i umetnika na ovim prostorima.

Sajam knjiga vizuelne umetnosti održava se po drugi put u Beogradu, a urednice i organizatorke programa su Jelena Janković, umetnička direktorka galerije i saradnice Sanja Janković i Aleksandra Terzić.

Komentari (0)

Kultura