Aktuelno iz kulture

Sahranjen Nenad Nenadović: Poslednji pozdrav za večitog dečaka

Komentari

Autor: 24Sedam

27/09/2021

-

12:12

Sahranjen Nenad Nenadović: Poslednji pozdrav za večitog dečaka
Sahranjen Nenad Nenadović: Poslednji pozdrav za večitog dečaka - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović, E-Stock/Dimitrije Goll

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Nenad Nenadović, koji je preminuo 23. septembra, u 57. godini, sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju. 

Pre toga, u čast ovog umetnika priređena je komemoracija u Teatru "Vuk".

"Uvek nas je činio dostojnim svoje vedrine i osmeha... Jedne godine je ostvario rekordnih 77 izvođenja u 'Bošku Buhi'... Bio je dobri duh našeg pozorišta", rekao je direktor pozorišta "Boško Buha" Igor Bojović i dodao da ništa neće biti isto posle smrti Nenadovića.

Glumica Borka Tomović upoznala je okupljene sa biografijom i stvaralačkim opusom Nenadovića i navela da "kada jednom poverujemo da ga nema, sećaćemo ga se sa radošću".

"Neša je bio šarmantan i neodoljiv... Bio je pravi glumac za dečije pozorište. Razumeo je i voleo decu", rekao je reditelj Milan Karadžić.

"Danas ispraćamo našeg Nešu... Bio je apsolutni favorit na našem prijemnom ispitu za studije glume, iako je bio tih i nenametljiv... Bio je nesumnjivo talentovan, najbolji student naše klase... Za svakoga je imao toplu reč i prepoznatljiv osmeh", naveo je glumac Predrag Bjelac i apelovao na što brže obnavljanje dečjeg pozorišta "Boško Buha".

"Nebo je otelo Nenada, što je dokaz da je tamo bolje... Odlaze heroji detinjstva. On je bio vedar i mio... Iznad svega bio mi je pozorišni brat koji mi je davao bezrezervnu ljubav", rekla je glumica Vjera Mujović.

Glumac Andrija Milošević rekao je da je "porodica život i potpis Nenada Nenadovića" i da "moramo paziti jedni druge".

Tanjug/Miloš Milivojević

Dragan Vujić Vujke

"Neša je poštovao ljude, razumeo različitosti. Bio je plemenit, drag i mio... Dolazio je na svaku probu i nikada nije bio prepreden... Bio je, veruju, i čovek i veliki učitelj. Ostaće zapamćen zauvek i biće zauvek voljen", izjavio je reditelj Jug Radivojević i dodao da je "Neši mesto u raju".

Glumac Dragan Vujić Vujke naveo je da je Nenadovićev osmeh "nadvladao i čuveni osmeh Ljubiše Smokija Samardžića" i potom se prisetio anegdota iz zajedničkih predstava sa Nenadovićem.

"Neša je živeo, a da nikome nije naškodio... Ono što je bilo lepo, neka ostane san", dodao je Vujić.

Glumica Milica Milša izjavila je da je u svaki kadar unosio svetlost i da ga je doživljavala kao porodicu na snimanju serije "Igra sudbine".

"Ostalo je još mnogo toga da mu kažem. Bili smo radosni i spokojni pored tebe", rekla je Milša i dodala da je bilo divno raditi sa Nenadovićem.

Od Nenadovića su se potom oprostila i deca, polaznici njegove škole glume.

Poslednje "Zbogom" uputili su mu i njegove kolege Milica Milša sa suprugom Žarkom Jokanovićem, Miodrag Radonjić, Predrag Vasić, Bule Goncić, Đorđe Stojković, Dejan Lutkić, Milan Kalinić, Nebojša Ilić, Aleksandar Radojičić, Miloš Vlalukin, Andrija Milošević, Milena Vasić i mnogi drugi.

Izvor: 24sedam

Komentari (0)

Kultura