Aktuelno iz kulture

Konkurs za volontere "Slobodne zone" otvoren do 3. oktobra

Komentari

Autor: Euronews Srbija

29/09/2021

-

12:15

Konkurs za volontere "Slobodne zone" otvoren do 3. oktobra
Plakat - Copyright Plakat

veličina teksta

Aa Aa

Filmski festival "Slobodna zona" i ove godine je raspisao konkurs za volontere, a koji je otvoren do 3. oktobra. 

"Sve što je potrebno su entuzijazam i ljubav prema filmovima, a nudimo priliku da se nauči mnogo o pripremi i realizaciji festivala, kao i da se besplatno odgledaju filmovi koji su na programu", navodi se u saopštenju tima "Slobodne zone".

U zavisnosti od afiniteta i interesovanja, volonteri će imati priliku da rade u okviru nekog od sektora festivala: info pult (komunikacija sa publikom); promocija festivala (priprema konferencije za medije, pisanje tekstova, pomoć pri vođenju društvenih mreža); kreiranje foto i video materijala; služba za goste festivala; ili prevođenje.

Zainteresovani kandidati treba da do 3. oktobra popune formular koji je dostupan na sajtu "Slobodne zone". Svi volonteri i volonterke nakon završenog angažmana dobiće sertifikat o volontiranju. Više informacija moguće je dobiti i slanjem mejla na adresu volontiranje.freezonebelgrade@gmail.com ili putem društvenih mreža Slobodne zone Facebook i Instagram.

"I ove godine u planu je hibridno izdanje Festivala - onlajn na VOD platformi KinoKauch i sa publikom u bioskopima u Beogradu, Novom Sadu i Nišu, te pozivamo mlade filmofile (koji imaju više od 18 godina) i žive u Beogradu, Novom Sadu ili Nišu, i odgovorni su i vredni, da se prijave na konkurs, i prožive jedinstveno i uzbudljivo iskustvo volontiranja na Slobodnoj zoni", dodaje se u saopštenju.

Jedan od najvećih i najposećenijih festivala angažovanog filma u našoj zemlji "Slobodna zona" biće održan po sedamnaesti put od 4. do 9. novembra. 

"Slobodna zona" donosi najbolje savremene, angažovane art-house igrane i dokumentarne filmove iz celog sveta, a uspešnost festivala odlikuje i uključivanje na stotine mladih koji svojim entuzijazmom i posvećenošću svake godine budu deo tima "Slobodne zone".

Iz tima "Slobodne zone" ističu i to da će u toku pripreme i trajanja festivala biti poštovane sve mere u skladu sa zvaničnim preporukama Vlade Srbije.

Komentari (0)

Kultura