Aktuelno iz kulture

Legenda glumišta Bogdan Diklić ovogodišnji laureat "Zlatne antene"

Komentari

Autor: Tanjug

03/10/2021

-

15:33

Legenda glumišta Bogdan Diklić ovogodišnji laureat "Zlatne antene"
Bogdan Diklić - Copyright E-Stock

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Bogdan Diklić ovogodišnji je dobitnik nagrade "Zlatna antena" za sveukupan doprinos televizijskoj produkciji u Srbiji i regionu Festivala drama i serija FEDIS.


Diklić je tokom bogate karijere odigrao više od 40 uloga u domaćim TV serijama, a šira publika posebno pamti legendarne role Boce Čombeta u seriji "Grlom u jagode", Ernesta u "Balkan ekspesu", Svetislava Batu Anđelića u "Otvorenim vratima", generala Paligorića u "Čizmašima", Obrada Savkovića u "Senkama nad Balkanom", kao i aktuelnu ulogu Lazara Maraša u "Južnom vetru".

Priznanje "Zlatna antena" za sveukupan doprinos do sada su dobili i Siniša Pavić, Bata Živojinović, Milan Lane Gutović, Gordan Mihić, Miki Manojlović, Zdravko Šotra, Seka Sablić, Mira Banjac, a 2020. godine otišla je u ruke Svetlane Cece Bojković.

Međunarodni Festival drama i serija FEDIS počinje sutra, kada će se u Galeriji opštine Vračar obeležiti 40 godina od premijernog prikazivanja TV serije "Vruć vetar" u režiji Aleksandra Ðorđevića, a po scenariju Siniše i Ljiljane Pavić.

Kako najavljuje direkcija festivala, u omažu čuvenoj seriji biće rekostruisane neke scene sa glumcima koji su tada tumačili neke od uloga, a biće osvrta i na značaj ovog ostvarenja i prisećanja detalja sa snimanja i tog vremena u celini.

Na omažu "Vrućem vetru" učestvuju akteri legendarne serije Vesna Čipčić, Branko Cvejić, Danica Ristovski, Nađa Rodić, Nada Blam, Jelica Sretenović i drugi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura