Aktuelno iz kulture

Film "Toma" pogledalo više od milion gledalaca

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/12/2021

-

12:16

Film "Toma" pogledalo više od milion gledalaca
Film "Toma" pogledalo više od milion gledalaca - Copyright Printscreen YouTube/Zeljko Joksimovic

veličina teksta

Aa Aa

"Koliko sećanja staje u pesmu i koje su pesme veće od života?", poželelo je da otkrije više od milion gledalaca filma "Toma" i to za samo dva i po meseca prikazivanja.

Ovim podatkom o gledanosti u bioskopima, "Toma" reditelja Dragana Bjelogrlića, koji je ujedno i producent zajedno sa Željkom Joksimovićem, postao je najgledaniji film novije domaće kinematografije. 

"Od svečane beogradske premijere do danas, javnost u regionu je brujala o ovom biografskom filmu, informacije iz života najvećeg jugoslovenskog boema postale su najčitanije u tradicionalnim medijima, baš kao i na društvenim mrežama, a fenomen `Toma` dodatno je bio ispraćen ogromnom popularnošću pesme `Ponoć`, koju je producent i kompozitor Željko Joksimović specijalno komponovao za ovaj film, a koja danas broji 14 miliona pregleda na Jutjub kanalu",  navodi se u saopštenju producentskom tima "Toma".

Film o životu Tome Zdravkovića, koga u naslovnoj ulozi tumači glumac Milan Marić, pobrao je najpozitivnije kritike stručne javnosti, kao i najemotivnije poruke gledalaca širom regiona, a ujedno je oborio i bioskopske rekorde: u prvoj nedelji prikazivanja sa više od 100.000 gledalaca, baš kao i posećenost u jednom danu (2. oktobar) sa 35.000 posetilaca.  

"Toma" prati lične uspone i padove jednog od najvećih pevača, boema i umetnika u nekadašnjoj Jugoslaviji, čiji su buran život raskošno dočarali i glumci Tamara Dragičević, Petar Benčina, Paulina Manov, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Milena Radulović, Milan Kolak, baš kao i Mirjana Karanović i Slobodan Boda Ninković.

Film je premijerno prikazan na filmskom festivalu u Sarajevu, a već sutradan je otvorio Festival filmskih susreta u Nišu, gde su Milan Marić i Tamara Dragičević osvojili nagrade za glavne, a Sanja Marković i Andrija Kuzmanović za epizodne uloge. 

Projekat "Toma" realizovan je u saradnji sa Telekomom Srbija i Filmskim centrom Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura