Aktuelno iz kulture

Elajdža Vud: "Gospodar prstenova" u 2021. verovatno ne bi bio ni snimljen

Komentari

Autor: Yahoo Entertainment

23/12/2021

-

08:28

Elajdža Vud: "Gospodar prstenova" u 2021. verovatno ne bi bio ni snimljen
Prinskrin/Youtube/MedeRecord - Copyright Prinskrin/Youtube/MedeRecord

veličina teksta

Aa Aa

Elajdža Vud, zvezda "Gospodara prstenova", smatra da ta trilogija u obliku u kakvom je publika zna i voli, danas verovatno ne bi bila snimljena.

"Imali smo odsećaj da nema nadzora. Piter i njegov tim mogli su da prave filmove kakve su hteli, bez nekog uplitanja spolja", rekao je Vud.

Džekson je ponudio Miramaksu da snime film još 1995. ali kada je Harvi Vajnstin, koji se tada nalazio na čelu studija, tražio da se filmovi skrate i priča izmeni, reditelj je pronašao bolje saradnike i svoju kreativnu slobodu u New Line.

"To ne znači da se studio nije plašio da investira. Znali su za rizik pravljenja takvih filmova. Ne znam da li bi mogli da ih naprave na isti način danas", rekao je Vud.

On je dodao i da bi u današnje vreme bilo mnogo teže sačuvati u tajnosti važne detalje filma, piše Yahoo Entertainment.

"Mogli smo da pravimo filmove u 'balonu'. Imali smo samo manje probleme, kao što su fotografi, koji bi se pojavili na nekom brdu oko nas, ali to je nešto sitno. Ne znam da li bi tako nešto bilo moguće danas. Svet je sada u potpunosti onlajn i ima pristup svemu i svačemu", smatra glumac.

U svakom slučaju, svet je imao tu sreću da dobije trilogiju koja važi za jednu od najboljih ekranizacija nekog proznog dela u istoriji kinematografije.

Inače, nedavno je obeleženo tačno dvadeset godina od premijere prvog dela trilogije - "Družine prstena".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura