Aktuelno iz kulture

Nataša Drakulić: Peta sezona ''Ubica'' je zapravo prapočetak cele priče, a oca Mileta igra Vladan Gajović

Komentari

Autor: Tanjug

07/06/2021

-

11:34

Nataša Drakulić: Peta sezona ''Ubica'' je zapravo prapočetak cele priče, a oca Mileta igra Vladan Gajović
Nataša Drakulić: Peta sezona ''Ubica'' je zapravo prapočetak cele priče, a oca Mileta igra Vladan Gajović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Gošća nove epizode video serijala "Tanjug Reflektor" bila je scenaristkinja Nataša Drakulić, koja je ekskluzivno otkrila da će ulogu Mileta, Aleksandrovog oca, u petoj sezoni popularnog serijala "Ubice mog oca" igrati Vladan Gajović, glumac Narodnog pozorišta u Beogradu.

Drakulićeva naglašava da je predstojeća sezona zapravo prapočetak cele priče, jer će u njoj gledaoci napokon videti Aleksandrovog oca Mileta.

"Miletova smrt je prilično izlomila Aleksandrov život. U petoj sezoni serije ''Ubice mog oca'' Mileta će igrati Vladan Gajović, glumac Narodnog pozorišta u Beogradu. To je za nas veom značajno jer Vuk Kostić koji igra Aleksandra, godinama deli scenu u Narodnom pozorištu u predstavi ''Velika drama'', navela je scenaristkinja.

Reci mi, molim te...

Cenjena scenaristkinja ističe da je bilo puno anegdota u vreme snimanja serije, ali izdvaja ličnu, porodičnu zavrzlamu o otkrivanju sadržaja "Ubice moga oca"

"Majka mi je kazala: `Reci mi, molim te, rodila sam te i podigla od kile mesa ko je ubica? Moja mama je nerazdvojna sa svojom prijateljicom Nenom, pa sam joj uzvratila da će ona da kaže Neni, Nena svom mužu, a muž ljubavnici i sve ode dođavola", kaže kroz smeh Drakulićeva.

Prema njenim rečima, nova sezona serije "Ubice moga oca" biće emitovana na kablovskom kanalu Superstar TV i RTS.

"Naša serija bila je preokret u produkciji serijskog programa u Srbiji. Svi su govorili `krimić ne može da uspe`, a danas imamo mnogo krimi serija po različitim televizijama", kazala je Drakulićeva i dodala da su glumci najvažniji adut serije.

"Nije nas odbio ni jedan glumac za ulogu u seriji. Naša serija može sebi da dozvoli da radi i sa manje poznatim glumcima, ali i sa bardovima. Nekim ljudima smo pokrenuli karijere i pronašli ih u njihovim pozorištima širom Srbije", dodala je ona.

Tanjug/Sava Radovanović

Nataša Drakulić: Još uvek mi niko nije ponudio da pišem melodramu

Kako kaže najviše je nervira kada postane vizionar.

"Osmislim neke likove za seriju, a oni se pojave u realnosti. Volela bih da pišem samo melodrame i da vidimo samo lepo, ali šta je tu je, još uvek mi niko nije ponudio da pišem melodramu", kazala je Drakulićeva.

Osim glumačkih bravura u seriji, i znimljivog zapleta radnje, poštovaoci serije od svake sezone očekuju i neki muzički hit za kafanu.

Sa Vukom u kafani je sve moguće

Drakulić kaže da je serija "Ubice moga oca" jednu pesmu Halida Bešlića učinila besmrtnom.

"Halidi Bešliću se uopšte nije sviđala pesma `Ja zbog tebe ne mogu da živim`. S druge strane, mi smo bili uporni da se u seriji nađe baš ta pesma. Kada je postala kafanski standard, Halid nam je rekao: 'Nisam imao pojma da će postati najveći hit mog života`", seća se Drakulićeva i dodaje da najviše voli da ide u kafanu sa Vukom Kostićem.

"Tu je sve moguće, od kićenja kasetofona do rusvaja sa orkestrom...Sve zavisi od programa. Pohvaljujem i Janketića i Tiku Stanića. Naročito Stanića, jer godinama ne pije alkohol i sedi trezan sa nama dok ne zatvorimo kafanu", rekla je Drakulić.

Komentari (0)

Kultura