Aktuelno iz kulture

Džek Dimič: U "Ključu" me je pokrenuo taj zaista fantastični scenario

Komentari

Autor: Tanjug

21/02/2022

-

16:14

Džek Dimič: U "Ključu" me je pokrenuo taj zaista fantastični scenario
Džek Dimić - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Premijera najnovijeg domaćeg filma "Ključ" reditelja Marka Sopića, biće održana 22. februara u Kombank dvorani.

Kako najavljuju iz produkcije i autorske ekipe, novi akcioni triler je delimično srpski odgovor na svetski čuveni roman "Da Vinčijev kod" Dena Brauna, i kasnije filmske trilogije reditelja Rona Hauarda.

Glavne uloge u filmu tumače Sonja Kolačarić, Radivoje Raša Bukvić i Branimir Bane Popović, a uz njih su u pratećim rolama - Ljubomir Ljuba Bandović, Željko Dimić ili Džek Dimič, Isidora Građanin, Jelica Kovačević, Mirko Vlahović, Rastko Janković, a jednu od poslednjih ulooga je ovde ostvario na žalost nedavno preminuli - Boris Komnenić.

Tanjug/Sava Radovanović

 

Film "Ključ" režisera Marka Sopića (poznat po komercijalnom ostvarenju "Ekipa") je sniman tokom 2019. godine, i sada konačno posle više od dve godine čekanja, stiže pred domaću publiku.

Od 24. februara film u produkciji kuće "Film Star" kreće u redovnu bioskopsku distribuciju širom zemlje.

Glumica Sonja Kolačarić tumači glavnu junakinju Veru u filmskoj priči koja donosi intrigantnu temu borbe za veoma vrednu Vizantijsku relikviju - Konstantinovo blago, zaostavštinu Despota Stefana.

"Trudim se da mi uloge u karijeri budu veoma različite, i onda kada mi reditelji ponude nešto sasvim novo, kao što je uloga Vere, pristupam tim projektima veoma raspoloženo. Volim transformacije u glumi, uvek su izazov", objasnila je Kolačarić, nedavno istaknuta takođe u žanru trilera, filmu i Tv seriji "Jedini izlaz" (2021).

Tanjug/Sava Radovanović

 

Ona smatra da će film izazvati veliku pažnju u bioskopima, sigurna je u veliku gledanost zbog neobicne teme za domaću kinematografiju.

Osvrnula se i na saradnju sa glavnim glumcem Radivojem Rašom Bukvićem, sa kojim je bila na glumačkoj klasi od upisa na FDU 1997. godine.

"Kao kolege sa klase jako smo bliski prijatelji, sazrevali smo i stasavali zajedno. Na ovom projektu veoma dobro smo sarađivali, maštali smo zajedno razna rešenja", otkrivala je Kolačarić proces rada sa kolegom.

Sonja je među retkim glumicama u "Ključu", jer je ovo prevashodno muška priča.

"Tokom karijere sam i navikla da igram više sa muškarcima. Razlog je jednostavan, za njih ima više napisanih uloga, oduvek je tako. Ali ovde, drago mi je bilo da sam makar na kratko imala priliku da radim sa koleginicama kao što su Isidora Građanin i Milica Stefanović", rekla je Sonja, koja je imala još jednu filmsku partnerku, pevačicu Tijanu Sretković iz pop rok benda "Neverne bebe".

Tanjug/Sava Radovanović

Sonja Kolačarić

Američki glumac Džek Dimič nastupa u veoma mističnoj i mračnoj ulozi lika koji je siva eminencija tih tajnih društava, pod maskom pozicije sveštenika.

"Sve počinje od scenarija, svaki film, serija, predstava. Na prvo čitanje odmah mi se dopalo i zato sam prihvatio ulogu. Bio sam sebičan kao glumac i gledao sam u tekstu prvenstveno likove, dijaloge. To jeste ponekad sebičan interes nas glumaca, a ovde mi je sjajno omogućeno da se samo bavim svojim likom", izjavio je Dimič koji je prvi put imao kompletnu ulogu na italijanskom jeziku.

Pohvalio je celu ekipu na čelu sa rediteljem da je bila izuzetno spremna u ovako kompleksnom projektu.

Dimič je napomenuo da inače uživa u svakom poslu, jer u suprotnom, taj angažman neče prihvatiti.

Tanjug/Sava Radovanović

 

"Velika je čar kada stvarate nešto novo i budete ponosni na taj projekat. Mene je pokrenuo taj zaista fantastični scenario. A posebno je neverovatno kako su reditelj i ostali radili film, kao da imaju holivudski budžet, pravo čudo", hvalio je Dimič autore i primetio da je osnovna razlika u snimanju ostvarenja ovde i u Americi uglavom u - budžetu.

Po njemu, najskuplji projekti od 100 miliona dolara nisu nužno i najbolji, več takođe imaju velike propuste, a prija mu da već tri godine snima serije u Srbiji i regionu.

Zaplet filma "Ključ" je sledeći: Vera (Sonja Kolačarić) je profesorka istorije umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Nakon povratka iz Crne Gore sa dedine sahrane, njen život se menja iz korena. Zatiče stan u haosu zbog provale, postaje meta mafije, prati je policija, oko nje se dešavaju ubistva.

Scenario za napeti triler napisali su Bojana Ðoković i Miladin Ševarlić, a u ekipi filma su - direktor fotografije Aleksandar Jakonić, kompozitor muzike - Nikola Burovac, producent Milenije Perišić, a izvršnu produkciju potpisuje kuća “Film Star”.

Komentari (0)

Kultura