Aktuelno iz kulture

Legat Borisa Komnenića otvara se u petak u Bileći

Komentari

Autor: Euronews Srbija

31/08/2021

-

14:33

Legat Borisa Komnenića otvara se u petak u Bileći
E-Stock - Copyright E-Stock

veličina teksta

Aa Aa

Omaž prerano preminulom filmskom, pozorišnom i televizijskom glumcu Borisu Komneniću (1957-2021) pod nazivom "Gospodin glumac" biće orgranizovan 3. septembra u 19.30 sati u Bileći.

U znak sećanja na prvaka drame Narodnog pozorišta u Beogradu, u foajeu Doma kulture "Jevto Dedijer" u petak će biti priređena izložba iz života i stvaralaštva čuvenog glumca, što će istovremeno biti i zvanično otvaranje Legata Borisa Komnenića, dok će Velika scena Doma kulture biti nazvana njegovim imenom.

"Boris Komnenić je iskreno volio Bileću i rado svraćao, a posebnu ljubav i emocije gajio je prema Trebišnjici. Velika dela večno žive. Boris je ostavio dubok trag u večnosti sa čim smo dobro upoznati. Nezaborav je ono što Borisu dugujemo i sigurni smo da ćemo zajedno istrajati u nastojanju da taj dug dostojanstveno odužimo", navodi se u saopštenju.

Legat će biti opremljen autentičnim materijalima, koji će podsećati na legendarnog glumca, a najavljeni omaž u petak organizuje Zavičajni klub "Osvit", u saradnji sa Narodnim pozorištem u Beogradu i Domom kulture "Jevto Dedijer".

"Narodno pozorište je za ovu priliku i sećanje na Borisa Komnenića ustupilo film posvećen njemu koji će biti prikazan na komemorativnom skupu", dodaju iz nacionalnog pozorišta.

Komentari (0)

Kultura