Aktuelno iz kulture

Novi film Raše Andrića najgledaniji u srpskim bioskopima

Komentari

Autor: Tanjug

23/02/2022

-

10:55

Novi film Raše Andrića najgledaniji u srpskim bioskopima
Novi film Raše Andrića najgledaniji u srpskim bioskopima - Copyright Sense production

veličina teksta

Aa Aa

Novi film Radivoja Raše Andrića "Leto kada sam naučila da letim" imao je snažan bioskopski start jer ga je za prvi vikend pogledalo 26.080 gledalaca (27.422 uključujući i premijeru), što je ovoj emotivnoj priči o odrastanju obezbedilo prvo mesto na listi najgledanijih filmova u srpskim bioskopima, saopštili su iz Filmskog centra Srbije.

Svečana premijera "Leta kada sam naučila da letim" je održana 16. februara u Kombank dvorani. Odmah nakon toga, film je ušao u redovnu bioskopsku distribuciju pod okriljem Art Viste.

"Leto kada sam naučila da letim", vedra i duhovita priča snažnih emocija, prati dvanaestogodišnju Sofiju, devojčicu pred kojom je naizgled dosadno letovanje sa dve bake. Ipak, nova prijateljstva, prvi poljubac i pomirenje sa otuđenom porodicom pretvaraju to leto na idiličnom jadranskom ostrvu u neprocenjivo i nezaboravno iskustvo.

Film su producirali Maja Popović Milojević i Milan Stojanović iz beogradske filmske kuće Sense Production, uz koproducente iz Hrvatske, Bugarske i Slovačke.

Pored Klare Hrvanović, koja tumači lik Sofije, u filmu glume Olga Odanović, Žarko Laušević, Snježana Sinovčić, Luka Bajto i Ema Kereta Rogić.

Filmski centar Srbije je projekat za novi Andrićev film podržao u junu 2018. godine, a u kategoriji Sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura