Aktuelno iz kulture

Nikita Mihalkov gostovaće sa predstavom "12" u Narodnom pozorištu u Beogradu

Komentari

Autor: Tanjug

09/06/2021

-

16:16

Nikita Mihalkov gostovaće sa predstavom "12" u Narodnom pozorištu u Beogradu
Nikita Mihalkov gostovaće sa predstavom "12" u Narodnom pozorištu u Beogradu - Copyright EPA/Vassil Donev

veličina teksta

Aa Aa

Upravnica Narodnog pozorišta u Beogradu Ivana Vujić dogovorila je tokom radne posete Boljšoj teatru u Moskvi gostovanje ruskog reditelja Nikite Mihalkova u Beogradu sa predstavom "12", saopšteno je danas iz narodnog pozorišta.

Zahvaljujući pozivu velikog ruskog glumca i predsednika Međunarodnog filmskog festivala "Zlatni vitez" Nikolaja Burljajeva, Ivana Vujić je prisustvovala pozorišnoj predstavi "12", prema istoimenom filmu Mihalkova, koji je i režirao dramu za scenu, a u njoj i glumi zajedno sa Burljajevim.

Po završetku predstave, Vujićeva je u susretu sa Mihalkovim dogovorila gostovanje te predstave na sceni Narodnog pozorišta.

Jedan od najznačajnijih filmskih režisera, autor između ostalih filmova "Varljivo sunce" i "Sibirski berberin", Mihalkov je izrazio veliku radost da ponovo dođe u Beograd u Narodno pozorište kao glumac i kao reditelj.

Ruski režiser i scenarista je poslednji put bio u Srbiji kao gost Emira Kusturice na njegovom filmskom festivalu "Kustendorf" na Mećavniku u januaru 2015. godine.

Predstava "12", kao i njegov film iz 2007. godine zasnovan je na čuvenom američkom ostvarenju "12 gnevnih ljudi" (1957) Sidnija Lameta.

Upravnica nacionalnog teatra bila je u zvaničnoj poseti Boljšoj teatra povodom sastanka sa direktorom tog pozorišta Vladimirom Urinom, baletskim pedagogom, sa kim je nastavila započete pregovore, još pre pandemije, o njegovom dolasku u Beograd.

Komentari (0)

Kultura