Aktuelno iz kulture

Šta će biti sa Oskarom Vila Smita nakon šamara na dodeli nagrada: Reagovao i Ričard Vilijams

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

29/03/2022

-

22:44

Šta će biti sa Oskarom Vila Smita nakon šamara na dodeli nagrada: Reagovao i Ričard Vilijams
FoNet/AP - Copyright FoNet/AP

veličina teksta

Aa Aa

Reakcije na skandal na dodeli Oskara kada je Vil Smit ošamario komičara Krisa Roka na sceni i dalje se ne smiruju, a sada se oglasio i Ričard Vilijams, otac teniserki Serene i Venus Vilijams.

Glavni protagonista filma "Kralj Ričard" za koji je Smit dobio svog prvog Oskara, rekao je za NBC News: "Ne znamo sve detalje onoga što se dogodilo, ali ne podržavam da bilo ko udara bilo koga, osim ako je reč o samoodbrani."

Podsećamo, Kris Rok je na dodeli nagrada Akademije filmskih umetnosti i nauka na sceni ispričao šalu na račun Smitove žene Džejde Pinket Smit.

Rok je, između ostalog, rekao da se raduje što će je videti u nastavku filma "Redov Džejn", aludirajući na njen izgled.

Tanjug /AP Photo/Chris Pizzello

 

Naime, Pinket Smit ranije je otvoreno govorila o svojoj borbi sa alopecijom, zbog koje je ostala bez kose, a komičar ju je zbog toga uporedio sa junakinjom filma "Redov Džejn", koju je igrala Demi Mur obrijane glave.

Na te njegove reči, Vil Smit je izašao na scenu i ošamario komičara, na zaprepašćenje prisutnih.

Samo nekoliko trenutaka kasnije, glumac je proglašen dobitnikom Oskara za najbolju mušku ulogu za portretisanje lika Ričarda Vilijamsa, a prilikom preuzimanja statue, kroz suze se izvinio kolegama zbog svog postupka, ali nije ni reč rekao o Roku.

"Prešao sam granicu"

Međutim, nakon što su se strasti stišale, glumac je na svom Instagramu objavio da je njegovo ponašanje bilo "neprihvatljivo i neoprostivo".

"Želeo bih da ti se javno izvinim, Krise. Prešao sam granicu i pogrešio sam", naveo je Smit i dodao da je nasilje u svakom obliku "otrovno i deskrtuktivno".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Will Smith (@willsmith)

On je objasnio da je šala o zdravstvenom stanju njegove supruge bila za njega previše i da je emotivno reagovao, ali da se zbog toga oseća postiđeno.

Izvinjenje je uputio i Akademiji filmske umetnosti i nauke, producentima dodele Oskara, prisutnima na ceremoniji i svima koji su gledali ceremoniju.

U međuvremenu, Akademija je saopštila da osuđuje Smitov postupak i da će pokrenuti istragu o onome što se dogodilo na ceremoniji 94. dodele Oskara.

"Zvanično smo započeli istragu u vezi sa incidentom i istražićemo dalje postupke i posledice u skladu sa našim podzakonskim aktima, standardima ponašanja i zakonom Kalifornije, navela je Akademija.

Policija Los Anđelesa potvrdila je nedugo posle dodele Oskara da Kris Rok nije želeo da podnese prijavu protiv Smita. 

Vupi Goldberg: Sumnjam da ćemo Smitu uzeti Oskara

Mnogi su se pitali da li bi incident na Oskarima mogao da utiče na odluku Akademije da Smitu dodeli nagradu za najboljeg glavnog glumca, ali njegova koleginica Vupi Goldberg, koja je takođe na čelu glumačkog ogranka Akademije, smatra da je malo verovatno da će mu neko oduzeti Oskara.

Tanjug/AP/Charles Sykes

 

"Mislim da se tu nagomilalo mnogo stvari", rekla je Goldberg u svojoj emisiji "The View".

"Mislim da je prenaglio. Mislim da je to jedan od onih trenutaka, gde je trebalo samo da se zaustavi. Ja to shvatam, nije svako isti pod pritiskom, a on je pukao. Nekad dođete do tačke da se ponašate loše i meni se to dešavalo", ispričala je glumica.

Njena koleginica voditeljka Sani Hostin ispričala da je iznenađena što Smita nisu "ispratili napolje" i upitala je da li postoji mogućnost da Smitu oduzmu Oskara.

"Nećemo mu uzeti Oskara. Biće posledica, sigurna sam, ali ne mislim da će to uraditi, naročito zato što Kris nije podneo tužbu", ispričala je ona.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura