Aktuelno iz kulture

Nobelovac Mario Vargas Ljosa u bolnici zbog komplikacija izazvanih kovidom 19

Komentari

Autor: Marca.com

24/04/2022

-

09:13

Nobelovac Mario Vargas Ljosa u bolnici zbog komplikacija izazvanih kovidom 19
Nobelovac Mario Vargas Ljosa u bolnici zbog komplikacija izazvanih kovidom 19 - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Peruanski dobitnik Nobelove nagrade za književnost Mario Vargas Ljosa (86) zarazio se virusom korona, a zbog nastalih komplikacija primljen je u bolnicu u Madridu, izvestila su njegova deca.

"Pre nekoliko dana zbog određenih komplikacija izazvanih koronavirusom, primljen je u kliniku u Madridu. Zahvaljujući terapiji njegovo stanje se razvija povoljno", navodi se u saopštenju koje je u subotu objavilo njegovo troje dece.

Alvaro, Gonzalo i Morgana poručili su da se nalaze uz njega, a da su saopštenje izdali zbog različitih informacija koje su se pojavile u javnosti.

"Zahvalni smo na iskazanoj brizi i molimo medije da poštuju njegovu privatnost", navodi se u saopštenju.

profimedia

 

Mario Varga Ljosa, koji je 2010. godine osvojio Nobelovu nagradu godinama živi u Madridu gde se često pojavljuje u medijima.

Španska kraljevska akademija za jezik (RAE) odložila je prošle nedelje predstavljanje knjige "Cervantes" koju je napisao direktor te akademije, a na čijem je predstavljanju trebalo da se pojavi Vargas Ljosa.

Inače, Ljosa je i dobitnik i tri španske književne nagrade. Godine 1986. uručena mu je godišnja nagrada "Princ od Astudirije" za književnost, a 1993. primio je priznanje "Premio Planeta". Godine 1994. je dobio nagradu "Miguel de Cervantes".

Komentari (0)

Kultura