Aktuelno iz kulture

Nakon velikih gubitaka, Netfliks otkazuje produkciju mnogih serija i filmova: Odustaju i od projekta Vila Smita

Komentari

Autor: The Wrap

25/04/2022

-

11:27

Nakon velikih gubitaka, Netfliks otkazuje produkciju mnogih serija i filmova: Odustaju i od projekta Vila Smita
Nakon velikih gubitaka, Netfliks otkazuje produkciju mnogih serija i filmova: Odustaju i od projekta Vila Smita - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Striming servis Netfliks koji je nedavno zabeležio velike gubitke usled pada broja pretplatnika, otkazao je produkciju nekoliko serija i filmova koji su bili u pripremi, saznaje The Wrap.

Među nekim od otkazanih naslova su adaptacije serijala stripova "Bone" Džefa Smita i "Toil and Trouble" Loren Faust .

Produkcija nove verzije filma "The Twits" Roalda Dala i dalje se nastavlja ali u drugom formatu - kao igrana, a ne kao animirana serija.


Dugometražni film "Bright 2", u kojem je trebalo da igra Vil Smit, takođe je otkazan, ali spekuliše se da je razlog za to ispad tog glumca na dodeli Oskara, kada je ošamario komičara Krisa Roka na sceni.  

Došlo je i do velikih kadrovskih promena, a najteže je pogođeno Odeljenje za animaciju, gde je otpušten direktor Fil Rind, kao i nekoliko njegovih saradnika.

Podsećamo, vrednost akcija Netfliksa pala je za skoro 40 procenata nakon što je ranije ovog meseca objavljen finansijski izveštaj u kom je zabeležen gubitak 200.000 pretplatnika.

Kompanija je, između ostalog, pripisala neuspeh dugoročnim posledicama pandemije koje su osetile mnoge velike kompanije, skoku inflacije, ali i ratu u Ukrajini, budući da ju je povlačenja iz Rusije koštalo gubitka 700.000 pretplatnika.

Nakon tih vesti, kompanija je zabeležila pad tržišne vrednosti za 50 milijardi dolara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura