Aktuelno iz kulture

Poljski krimić, južnokorejske drame i "Bridžerton": Najgledanije serije i filmovi na Netfliksu

Komentari

Autor: Staša Rosić

16/04/2022

-

15:29

Poljski krimić, južnokorejske drame i "Bridžerton": Najgledanije serije i filmovi na Netfliksu
Poljski krimić, južnokorejske drame i "Bridžerton": Najgledanije serije i filmovi na Netfliksu - Copyright Printscreen YouTube/KinoSwiatPL, Netflix

veličina teksta

Aa Aa

Druga sezona "Bridžertona" našla se na trećem mestu Netfliksovih najpopularnijih serija na engleskom jeziku u istoriji te platforme i to posle samo 17 dana prikazivanja.

Taj striming servis objavio je podatke o gledanosti njihovih sadržaja za period od 4. do 10. aprila, prema kojima je druga sezona te serije zabeležila 115,75 miliona sati gledanja i našla se među deset najgledanijih u 91 državi sveta. 

Ukupno su od premijernog objavljivanja pretplatnici proveli 560,5 miliona sati gledajući tu seriju.

Interesantno je da prva tri mesta na listi najgledanijih serija na engleskom jeziku u istoriji Netfliksa drže ostvarenja iz produkacije Šonde Rajms: na prvom je prva sezona "Bridžertona", a na drugom serija "Inventing Anna" o prevarantkinji Ani Delvi.

U nedelji za nama viktorijanska sapunica koja se bavi ljubavnim životom Bridžertonovih, po gledanosti je daleko premašila drugoplasiranju seriju "“The Ultimatum: Marry or Move On" (43,7 miliona sati). 

Na trećem mestu je prva sezona "Bridžertona" (35,8 miliona sati), a na četvrtom nova dokumentarna mini serija "Jimmy Savile: A British Horror Story" (17,7 miliona sati).

U top deset je i peta sezona serije "Bolje pozovi Sola" u susret poslednjoj sezoni koja uskoro treba da bude prikazana, kao i neobični rijaliti "Is It Cake?" u kom se poslastičari takmiče u pravljenju torti koje neodoljivo podsećaju na neke svakodnevne predmete.

  Najgledanije serije na Netfliksu od 4. do 10. aprila
  Serije na engleskom jeziku Ostale serije
1. "Bridžerton" (2. sezona) "Elite" (5. sezona)
2. "The Ultimatum: Marry or Move On" (1. sezona) "Poslovna ponuda" (1. sezona)
3. "Bridžerton" (1. sezona) "Twenty Five Twenty One" (1. sezona)
4. "Jimmy Savile: A British Horror Story" (Mini serija) "Forecasting Love and Weather" (1. sezona)
5. "Inventing Anna" (Mini serija) "Cafe con aroma de mujer" (1. sezona)
6. "Bolje pozovi Sola" (5. sezona) "Yo soy Betty, la fea" (1. sezona)
7. "Is It Cake?" (1. sezona) "Thirty Nine" (1. sezona)
8. "Super PupZ" (1. sezona) "All of Us Are Dead" (1. sezona)
9. "The Last Kingdom" (5. sezona) "Pedro el escamoso" (1. sezona)
10. "CoComeleon" (5. sezona) "Juvenile Justice" (1. sezona)

Peta sezona popularne španske serije "Elite" najgledanija je među sadržajima van engleskog govornog područja, ali se na toj listi nalazi čak šest serija iz Južne Koreje.

"Elite" prati učenike škole "Las Encinas" koju pohađaju samo deca bogatih, ali im se jedne školske godine priključuje troje đaka iz radničke klase.

Sukob onih koji imaju sve i onih koji imaju ništa, na kraju se završava ubistvom, a iz sezone u sezonu ljubitelji tinejdžerskih misterija pratili su dolazak novih protagonista i novih problema.

Najgledaniji filmovi

Kada je reč o filmovima, nakon pet nedelja dominacije "The Adam Project", taj film se konačno našao na drugom mestu iza ostvarenja "The In Between", koji je u protekloj nedelji bio najgledaniji na engleskom jeziku.

Reč je o naučnofantastičnom tinejdžerskom filmu u kom glavna protagonistkinja veruje da njen dečko, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći, nekako s "onog sveta" komunicira s njom.  

  Najgledaniji filmovi na Netfliksu od 4. do 10. aprila
  Filmovi na engleskom Ostali filmovi
1. "The In Between" "Furioza"
2. "The Adam Project" "All Hail"
3. "The Bubble" "Yaksha: Ruthless Operations"
4. "Shrek Forever After" "Dasvi"
5. "The Blind Side" "Black Crab"
6. "Four Brothers" "Captain Nova"
7. "Enough" "Enforcement"
8. "How It Ends" "In Good Hands"
9. "Shrek" "Retfærdighedens Ryttere"
10. "Return to Space" "Ya veremos"

Najgledaniji film koji nije na engleskom bio je poljski "Furioza" u kom se troje prijatelja iz detinjstva, posle mnogo godina razdvojenosti, ponovo sreće, pod sasvim novim okolnostima. 

U život Davida (Metuš Banasiuk) ponovo se vraća Džika (Veronika Ksijazkjevič) koja je nekada bila ljubav njegovog života, a sada je iskusna policajka. 

Ona mu postavlja ultimatum: ili će postati policijski doušnik ili će njegov brat (Vojčeh Zjelinski) otići u zatvor na mnogo godina. 

David pristaje i infiltrira se u organizovanu krimnalnu grupu, gde se neprestano suočava sa novim izazovima uviđajući da svet iz kog je nekada pokušavao da se oslobodi, sada još čvršće drži konce njegove sudbine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura