Aktuelno iz kulture

Prvo ostvarenje sa oznakom 17+ iza kog stoji Netfliks: Film o Merilin Monro biće "samo za odrasle"

Komentari

Autor: Hollywood Reporter / Euronews Srbija

05/04/2022

-

09:18

Prvo ostvarenje sa oznakom 17+ iza kog stoji Netfliks: Film o Merilin Monro biće "samo za odrasle"
Prvo ostvarenje sa oznakom 17+ iza kog stoji Netfliks: Film o Merilin Monro biće "samo za odrasle" - Copyright Foter/Niagarafallshoteldeals on Foter.com

veličina teksta

Aa Aa

Film "Blonde", ekranizacija romansirane biografije Merilin Monro iz pera Džojs Kerol Outs u režiji Endrjua Dominika, biće namenjena isključivo starijima od 17 godina.

Film u kom je glavna uloga poverena glumici Ani de Armas, zasnovan je na romanu iz 2000. godine, koji je Njujorker nazvao "konačnom studijom života zvezde", a prvi je sa oznakom 17+ iza kog stoji Netfliks.

Reditelj je u februaru izjavio da je reč o "zahtevnom filmu", prenosi Hollywood Reporter.

"Ako se publici ne svidi, to je je**no njihov problem. Nije to takmičenje za javnu funkciju. To je film o Merilin Monro za starije od 17 godina. Tako nešto ste želeli, zar ne?", rekao je Dominik.

On je, takođe, izjavio da je Netfliks "insistirao" da angažuje montažerku Dženifer Lejm, kako bi "isekla" suviše eksplicitne scene, među kojima je i scena silovanja, opisana u romanu.

Pored Ane de Armas, u filmu igraju i Edrijen Brodi, Bobi Kanavale i Džulijan Nikolson.

Ukoliko se desi da "Blonde" dobije bioskopski život, pre prikazivanja na striming servisu, oznaka 17+ biće prepreka nekim bioskopima da ga prikazuju.

Ipak, Netfliks se često oslanja na manje lance distribucije kod kojih to možda neće biti problem.

Ana se mesecima spremala za ulogu

Ana de Armas, koja je trenutno jedna od najtraženijih glumica u Holivudu, ispričala je da se dugo spremala za ulogu seks simbola.

"Trebalo mi je devet meseci učenja dijalekta i vežbanja, kao i nekoliko seansi ADR-a (novog snimanja dijaloga, na postojeći video snimak). Bilo je iscrpljujuće. Mozak mi je bio spržen", ispričala je glumica o predstojećem filmu.

AP/Jordan Strauss

 

Da bi ličila na legendarnu glumicu, De Armas je morala svakodnevno da po nekoliko sati sedi u frizerskoj stolici, gde su joj skrivali njenu prirodnu kosu specijalnim maskama, na koju bi posle stavljali različite perike.

Međutim, fizičke pripreme su bile lake u odnosu na emocionalne i psihološke, jer je morala da uđe u jedan vrlo kompleksan lik.

"Njen život nije bio jednostavan, jer morate zaista da uđete duboko u taj period i ono što joj se desilo, njenu priču. Bilo je vrlo intenzivno. Prošla je mnogo toga što nije bilo lako u to vreme, a ne bi bilo ni sada. Imala sam sreću što sam imala više meseci da se pripremim. Obično nemamo taj luksuz i moramo da žurimo s projektom, ali sam ja zaista imala vremena da je proučim. O njoj imam toliko materijala, toliko toga da gledam i slušam. To sam i uradila i mislim da je rezultat izuzetan i vrlo potresan", rekla je De Armas za Pipl.

Inače, muziku za ovaj film radili su Nik Kejv i Voren Elis, a bilo je planirano da bude premijerno prikazan na festivalu u Kanu. Izvesno je, međutim, da se to neće dogoditi, a datum premijere još nije poznat.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura