Aktuelno iz kulture

Nik Kejv objavljuje knjigu za decu: "The Little Thing" legendarni muzičar napisao za trogodišnju komšinicu

Komentari

Autor: NME, Euronews Srbija

12/11/2021

-

20:40

Nik Kejv objavljuje knjigu za decu: "The Little Thing" legendarni muzičar napisao za trogodišnju komšinicu
Nik Kejv objavljuje knjigu za decu: "The Little Thing" legendarni muzičar napisao za trogodišnju komšinicu - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Legendarni australijski umetnik Nik Kejv napisao je i ilustrovao knjigu za decu. Slikovnica nazvana "The Little Thing" trebalo bi da bude objavljena 15. novembra.

Kejv kaže da je knjiga prvobitno napisana za njegovu trogodišnju komšinicu Esme, prenosi NME

"Ovo je priča o jednoj maloj stvari koja kreće na epsku avanturu, kako bi otkrila pravu prirodu svog identiteta. ‘Šta sam ja?’, pita Mala stvar. Na svom putu će se susretati sa različitim likovima, uključujući paradajz, rolnu wc papira, tuš, kolačić i klip kukuruza. Oni Malu stvar vode prema konačnom radosnom otkrivanju",  napisao je Kejv na svojoj web stranici povodom izlaska knjige.

Za sve koji budu obezbedili svoj primerak "The Little Thing", imaće mogućnost da besplatno preuzmu i audio knjigu koja sadrži priču u interpretaciji Nika Kjeva sa muzikom Vorena Elisa.

Naredne godine Kejv sa svojim "The Bad Seeds" stiže na Exit, a ove godine je objavio album "Carnage" sa kolegom iz benda, multiinstrumentalistom Vorenom Elisom, koji se ove jeseni predstavio i kao pisac i to delom "Žvaka Nine Simon".

Ova debitantska knjiga Elisa govori upravo o tome što je u naslovu: o žvaki Nine Simon koju je Elis uzeo kada je legendarna muzičarka nastupala 1999. godine na festivalu Meltdaun. Zadivljen njenim nastupom, Elis se iskrao na scenu, uzeo žvaku sa klavira i "narednih 20 godina je čuvao kao totem, pre nego što ju se optočio srebrom i zlatom da bi je tako predstavio na Kejvovoj izložbi "Stranger Than Kindness". 

Upravo je povodom pomenute izložbe, održane prošle godine u galeriji Black Diamond u Kraljevskoj danskoj biblioteci u Kopenhagenu, Kejv objavio istoimenu ("Stanger Than Kindess" - prema pesmi sa albuma "Your Funeral... My Trial" iz 1986) ilustrovanu biografiju.

Podsetimo, nedavno je objavljeno da su u pripremi i novi memoari Nika Kejva, koji bi trebalo da se pojave pred čitaocima na jesen 2022. godine pod nazivom "Faith, Hope And Carnage" (Vera, nada i pokolj) i u izdanju kuće "Canongate".

Memoari nastaju iz više od 40 sati razgovora između legendarnog australijskog umetnika i novinara Oberver Šona O'Hagana, a "pokriće" Kejvov pogled na svet i lični život nakon smrti sina Artura, koji je preminuo jula 2015. u 15. godini. 

Filmska publika Kejva ima priliku da gleda u filmu "The Electrical Life of Lous Wain", o engleskom umetniku Luju Vejnu (1860-1939) - briljantnoj, ali namučenoj duši koja je skoro ceo život provela slikajući mačke.

U glavnim ulogama su Benedikt Kamberbač i Kler Foj, oskarovka Olivija Kolman pozajmila je svoj glas naratoru, a u filmu se Kejv pojavljuje u ulozi pisca H.G.Velsa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura