Poznati

Večnost uz Hefnera i Merilin: Grobno mesto vredno dva miliona dolara

Komentari

Autor: The Wall Street Journal/Euronews Srbija

18/08/2021

-

17:24

Večnost uz Hefnera i Merilin: Grobno mesto vredno dva miliona dolara
Večnost uz Hefnera i Merilin: Grobno mesto vredno dva miliona dolara - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Hju Hefner (1926-2017), osnivač i vlasnik magazina Plejboj, insistirao je da bude sahranjen pored Merilin Monro (1926-1962) jer nije mogao odoleti mogućnosti da uz nju provede večnost, pa je još 1992. godine kupio grobno mesto pored čuvene glumice.

Hefner je tada parcelu platio 75.000 dolara, a ovih se dana za mnogo veću svotu prodaje ona koja se nalazi odmah do njegove večne kuće.

Grobno mesto u Memorijalnom parku u Vestvud vilidžu u Los Anđelesu ponuđeno je za 2 miliona dolara, a pripadalo je kompozitoru i tekstopiscu s Brodveja Džeriju Hermanu.

"Tu su Merilin Monro, Hju Hefner, pa Džerijev grob... On je trebalo da bude sahranjen pored dve najseksipilnije osobe koje su ikada živele", navela je za Wall Street Journal kuma pomenutog kompozitora, objašnjavajući da je Herman grobnicu kupio 1997. godine.

Kompozitor je na kraju pokopan pored svoje majke u Nju Džerziju, a porodici je sada očigledno potreban novac.

profimedia

 

Pre nekoliko godina, na aukciji na sajtu "eBay" prodavano je po početnoj ceni od 500.000 dolara grobno mesto, koje se nalazi odmah iznad mesta na kojem počiva holivudska legenda Merilin Monro.

U tom grobu ranije je počivao izvesni Ričard Pončer, preduzetnik koji je je do večne kuće došao preko bivšeg Merilininog muža Džoa Dimađa. Pončerova udovica, Elsi Pončer, nekom prilikom je za američke medije govorila da joj je suprug pretio da će je proganjati do kraja života ukoliko mu ne ispuni želju da bude sahranjen naopako, tačno nad Monro. Godinama kasnije, udovica ovog preduzetnika bila je primorana da proda grobno mesto kako bi isplatila hipoteku.

Pored Monroove je po svaku cenu želeo da bude sahranjen čovek, koji je izgradio carstvo zahvaljujući, pre svega, uspehu prvog broja Plejboja u kom je objavio nage fotografije Merilin Monro bez njene saglasnosti i dozvole. Hefner je kasnije često isticao da je čuvena glumica najzaslužnija za uspeh njegovog brenda, te da sve vreme oseća "neku vezu s njom".

Vlasnik Plejboja je pomenute fotografije otkupio od vlasnika autorskih prava (kompanije za izradu kalendara) za 500 dolara, a prvi broj Plejboja je planuo u oko 70.000 primeraka.

Komentari (0)

Magazin