Aktuelno iz kulture

Od završnice "Ozarka" do dokumentarca sa Barakom Obamom: Novi filmovi i serije koji stižu na Netfliks u aprilu

Komentari

Autor: Staša Rosić

31/03/2022

-

19:45

Od završnice "Ozarka" do dokumentarca sa Barakom Obamom: Novi filmovi i serije koji stižu na Netfliks u aprilu
Od završnice "Ozarka" do dokumentarca sa Barakom Obamom: Novi filmovi i serije koji stižu na Netfliks u aprilu - Copyright Prinstscreen YouTube/Netflix, The Swoon, Movieclips Trailers

veličina teksta

Aa Aa

Pretplatnike Netfliksa u aprilu čeka nekoliko novih serija i filmova, naročito onih koji nisu na engleskom jeziku, a najviše premijera zakazano je upravo za 1. april.

Tada počinje i nova poslastica za ljubitelje kvizova interaktivna serija "Trivia Quest", kao i dugonajavljivani projekat reditelja Ričarda Linklejtera.

Predstavljamo vam neke od interesantnih filmova i serija koji će biti dostupni na Netfliksu u aprilu:

1. "Apollo 10 1/2: A Space Age Childhood" - 1. april

Ako ste nekada gledali Linklejterove filmove, delić njihove atmosfere i emocije pronaći ćete u njegovom novom ostvarenju "Apollo 10 1/2: A Space Age Childhood" o zlatnoj eri osvajanja svemira.

Desetogodišnji Sten raste u predgrađu Hjustona, a njegov tata radi administrativni posao u NASA. Sten je, kao i svi u tom trenutku, opsednut misijom Apolo 11 i ima živopisne fantazije o tome da odlazi kao probni astronaut na tajno sletanje na Mesec, u misiji pod nazivom "Apolo 10½".

Kritika mu je već dala najbolje ocene, prepoznajući tragove Linklejterovog "Dečaštva" u ovom zabavnom i dirljivom filmu.

2. "Sutra" (1. sezona) 

Svakog petka i subote od 1. aprila do 16. maja gledaoci će moći da gledaju nove epizode južnokorejske serije "Sutra" ("Tomorrow"). 

Priča prati mladića u potrazi za poslom, koji dobija i više od toga. Njega angažuje specijalna jedinica polu-ljudi, polu-duhova, čiji je zadatak da beznadežne ljude uvere da je život vredan življenja.

Sudeći po popularnosti koje proteklih meseci imaju ostvarenja iz Južne Koreje, izvesno je da će i ova serija biti vrlo gledana na Netfliksu.

3. "Captain Nova" - 1. april

Holanđani su snimili porodični naučno-fantastični film o pilotkinji, koja se vraća kroz vreme, kako bi sprečila prirodnu katastrofu, ali pošto se tokom tog putovanja neočekivano podmlađuje, teško pronalazi ljude koji će njena upozorenja shvatiti ozbiljno.

Jedini koji joj veruje je i sam tinejdžer, koji je rešen da joj pomogne u njenom zadatku. Hoće li dvoje dece uspeti da spase svet? Pretplatnici Netfliksa saznaće odgovor na to pitanje 1. aprila.

4. "The Bubble" - 1. april

Dugonajavljivana komedija Džada Apatoua prati grupu glumaca i glumica zarobljenih u pandemijskom "mehuru" u jednom hotelu, dok pokušavaju da snime nastavak akcionog filma o letećim dinosaurusima.

U filmu pored Ajris Apatou i Karen Džilan, igraju i zvezde Pedro Paskal i Dejvid Duhovni. 

5. "Dobrodošli u Raj" (1. sezona) - 1. april

Zoa i još četvoro mladih ljudi, koji imaju veliku popularnost na društvenim mrežama, pozvani su na ekskluzivnu žurku na tajnom ostrvu u organizaciji novog brenda neobičnog pića.

Međutim, u ovoj novoj španskoj naučno-fantastičnoj seriji, stvari nisu onakve kakve su im se na prvi pogled činile.

6. "Metal Lords" - 8. april

Jedan od screnarista "Igre prestola", D. B. Vajs autor je nove komedije o dvojici dečaka koji žele da osnuju hevi metal bend u školi.

Hanter (Edrijen Grinsmit) je okoreli ljubitelj žanra i želi da pobedi na predstojećem takmičenju bendova. 

On za bubnjara postavlja svog najboljeg druga Kevina (Džejden Martel), ali u školi u kojoj se više sluša Džastin Biber, nego Black Sabbath, pronalazak basiste nije baš najalakši zadatak. 

Rešenje pronalaze u Emili (Ajsis Hejnsvort) koja zapravo svira čelo u školskom orkestru. Deca moraju da nađu način da prevaziđu brojne prepreke kako bi pobedili na takmičenju.

7. "Naši veliki nacionalni parkovi" (1. sezona) -  13. april

Dokumentarna serija od pet epizoda govori o najlepšim nacionalnim parkovima širom sveta. 

Interesantno je to da je narator u ovom serijalu o prirodi bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama.

8. "Choose or Die" - 15. april

Kajla, siromašna studentkinja, odlučuje da igra kompjutersku igru iz osamdesetih, u pokušaju da osvoji nagradu od 100.000 dolara. Nakon serije neočekivanih i zastrašujućih trenutaka, ona ubrzo shvata da više ne igra za novac, nego za sopstveni život.

U ovom hororu, koji će biti dostupan na Netfliksu od 15. aprila igra i zvezda serije "Seksualno vaspitanje" Asa Baterfild.

9. "Bubble" - 28. april 

Još jedan "Bubble" na listi je japanski anime film reditelja Tetsura Arakija. 

U alternativnom svetu, u kom zakoni gravitacije više ne postoje, Tokio je potpuno odsečen od ostatka planete, a u njemu su ostale samo grupe mladih ljudi koje se takmiče u sumanutim vratolomijama. 

U tome je naročito dobar mladi Hibiki, koji slučajno upoznaje devojku, sa darom koji i sam poseduje - oni čuju zvuk koji ne čuje niko drugi.

10. "Ozark" (4. sezona, 2. deo) - 29. april 

Serija "Ozark" konačno ulazi u svoju završnicu na Netfliksu i to 29. aprila.

Prva polovina epizoda 4. sezone objavljena je u januaru, a druga polovina od sedam epizoda stiže u pratnji polučasovnog specijala "A Farewell to Ozark", koji govori o nastanku serije.

"Ozark" prati priču bračnog para (Džejson Bejtman i Lora Lini) koji su se preselili na Ozaračko jezero (Lake of the Ozarks) u okviru šeme pranja novca. 

Poslednja sezona treba da odgovori na najveće pitanje ove serije: da li će na kraju uspeti da se "izvuku" nekažnjeno

Komentari (0)

Kultura