Aktuelno iz kulture

Od putovanja kroz vreme Rajana Rejnoldsa do misterije u Hrvatskoj: Novi filmovi i serije koji stižu na Netfliks u martu

Komentari

Autor: Staša Rosić

01/03/2022

-

07:41

Od putovanja kroz vreme Rajana Rejnoldsa do misterije u Hrvatskoj: Novi filmovi i serije koji stižu na Netfliks u martu
Od putovanja kroz vreme Rajana Rejnoldsa do misterije u Hrvatskoj: Novi filmovi i serije koji stižu na Netfliks u martu - Copyright Prinstscreen YouTube/Netflix

veličina teksta

Aa Aa

Pretplatnici Netfliksa imaće na raspolaganju raznolike razbibrige tokom marta, jer taj striming servis najavljuje izobilje novih sadržaja.

Među njima je i nova sezona popularne drame "Bridžerton", koja stiže krajem meseca, kao i četvrta sezona dokumentarne serije o Formuli 1 "Drive To Survive".

Predstavljamo vam i nekoliko sasvim novih serija i filmova koji stižu u martu na Netfliks:

"Against the Ice" (2. mart)

U ovom filmu o opstanku na ledenom i nepristupačnom Arktiku igra zvezda "Peaki Blinders" Džo Kol, kao i Nikolas Koster Valdau, kog znamo kao Džejmija Lanistera u "Igri prestola".

Oni tumače likove danskih istraživača kapetana Ejnara Mikelsena i člana njegove posade Ivera Iversena.

Snimljen prema istinitoj priči, film prati Ejnara u pokušaju da ospori pravo Amerike na severoistočni deo Grenlanda i vrati ga pod kontrolu Danske.

Za Valdaua, koji je takođe napisao scenario i producirao ovaj film, ovo je bila prilika da se ponovo nađe pred kamerom sa svojim "ocem", Čarlsom Densom, koji je u "Igri prestola" igrao Tajvina Lanistera.

Densu je u "Against the Ice" poverena uloga Nilsa Nirgarda, Predsednika skupštine Danske, koji je naložio Mikelsenu da dođe do izgubljenih beleški iz propale danske ekspedicije i pomogao mu u njegovoj misiji.

"The Weekend Away" (3. mart)

Ekranizacija istoimenog romana Sare Elderson prati dve najbolje drugarice čije letovanje u Hrvatskoj polazi po zlu. 

U ovom psihološkom trileru jedna devojka nestaje, a druga postaje osumnjičena da joj je na neki način naudila. 

Njeni pokušaji da sazna istinu i oslobodi se krivice otkrivaju i bolne tajne.

Ulogu u filmu ima i hrvatski glumac Amar Bukvić, kog znamo po ulogama u mnogim regionalnim serijama, kao što su "Ponos Ratkajevih" i "Bitange i princeze".

"Pieces of Her" (4. mart)

Koliko dobro poznajete svoje roditelje? To je pitanje koje postavlja nova serija koja stiže na Netflix 4. marta.

Reč je o adaptaciji bestselera spisateljice Karin Sloter za koji je kritika rekla da "pumpa adrenalin pravo u vene čitalaca".

U "Pieces of Her" proslavu 31. rođendana Endi Oliver (Bela Hitkot) u tržnom centru, prekidaju pucnji iz vatrenog oružja nepoznatog napadača.

Na njeno zaprepaštenje, njena mama Lora (Toni Kolet) ga zaustavlja u stilu akcionih heroja, a video njenih veštih manevara završava na internetu.

Neželjena pažnja koju Lora na taj način dobija, u njen život vraća opasne ljude iz njene prošlosti, za koje Endi nikada nije čula.

Šta ona uopšte zna o svojoj majci? Ispostaviće se, ne mnogo toga.

"Dnevnici Endija Vorhola" (9. mart)

U najnovijoj seriji o životu i delu legendarnog Endija Vorhola glas čuvenog umetnika reprodukovala je veštačka inteligencija.

"Narator" čita prave Vorholove dnevnike i zvuči baš kao slavni stvaralac.

Producent serije je Rajan Marfi, kog znamo po serijama "American Horror Story" i "Pose", a kroz šest epizoda imaćemo priliku da vidimo i intervjue onih koji su blisko sarađivali s Vorholom, kao što su Džon Voters i Rob Lou.

"The Adam Project" (11. mart)

Rajan Rejnolds je jedna od najplaćenijih holivudskih zvezda, koja je poslednjih godina redovna u Netfliksovim ostvarenjima.

Ovog puta, srećemo ga u naučnofantastičnom ostvarenju reditelja popularne serije "Stranger Things" i to kao pilota koji putuje kroz vreme.

Rejnoldsov lik pronalazi mlađeg sebe i pokušava da prihvati prošlost, dok spasava budućnost.

Pored njega, u filmu igraju i Mark Rafalo, Zoi Saldana i Dženifer Garener.

"Bad Vegan: Fame. Fraud. Fugitives." (16. mart)

U poslednje vreme na Netfliksu dominiraju istinite krimi priče, kao što su "The Tinder Swindler" i "Inventing Anna", a nakon njih, stiže i "Bad Vegan", priča o Sarmi Melngailis, bivšoj vlasnici restorana na Menhetnu, koja je optužena za krađu dva miliona dolara od Entonija Strengisa, čoveka kog je upoznala na internetu.

Najčudniji deo ove priče je da je ona poverovala da Strengis ima moć da njenog psa Leona učini besmrtnim.

"Windfall" (18. mart)

Džejson Sigel najpoznatiji je po ulogama u komedijama kao što je "Preboleti Saru Maršal" i serija "Kako sam upoznao vašu majku", ali je poslednjih godina rešio da se oproba i u dramama.

U tom stilu, u novom filmu pod nazivom "Windfall", upoznajemo ga kao provalnika koji upada u kuću jednog bogatog para.

Njih igraju Džesi Plemons ("The Power of the Dog") i Lili Kolins ("Emily in Paris") koji postaju njegovi taoci. 

Oni započinju pregovore sa još većim ulogom.

"Human Resources" (18. mart)

Nakon velikog uspeha animirane serije "Big Mouth", na Netfliks stiže i njen spinof - "Human Resources", odnosno "Ljudski resursi".

Za razliku od "Big Mouth", koja je pratila život tinejdžera, ova urnebesna komedija vraća u svakodnevni život odraslih "hormonska čudovišta", "depresivne mace", "čarobnjake stida" i mnoge druge likove, koje možemo da poistovetimo s ljudima.

Glasove likovima pozajmljuju velika imena kao što su Maja Rudolf, Ejdi Brajant, Brendon Kajl Gudman, Kiki Palmer i drugi.

Komentari (0)

Kultura