Aktuelno iz kulture

Šta gledati posle "La casa de papel": 5 serija na španskom jeziku koje će vas iznenaditi

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

24/01/2022

-

22:39

Šta gledati posle "La casa de papel": 5 serija na španskom jeziku koje će vas iznenaditi
Šta gledati posle "La casa de papel": 5 serija na španskom jeziku koje će vas iznenaditi - Copyright Prinskrin/Youtube/Netflix

veličina teksta

Aa Aa

Ljubitelji serije "La casa de papel" 3. decembra prošle godine oprostili su se od omiljenih junaka - Profesora, Tokio, Berlina, Sijere, Helsinkija i ostalih, uz obećanje njenih tvoraca da će uskoro da se vrate sa spinofom.

Dok svet čeka kako će neobična serija o pljački Kraljevske kovnice novca koja se protezala na pet sezona izgledati u južnokorejskom rimejku koji je uveliko u pripremi, ljubitelji ostvarenja na španskom jeziku imaju priliku da uživaju u drugim interesantnim sadržajima na Netfliksu i drugim striming servisima.

Predstavljamo vam pet najinteresantnijih, od kojih su dva već dostupna, dok tri treba da se pojave tokom ove godine:

"Sky Rojo"

Ova akciona drama koja je dostupna od prošle godine na Netfliksu prati tri prostitutke koje beže od svog svodnika Romea i njegovih pomoćnika Mozesa i Kristijana.

One ne znaju gde su pošle, ali se nadaju da će pronaći slobodu i finansijsku nezavisnost, daleko od svog izrabljivača.

Međutim, najpre moraju da se suoče sa nizom opasnosti otkrivajući pritom da su zajedno jače i da jedino tako imaju priliku da povrate svoj život u svoje ruke.

Inače, Aleks Pina, tvorac "La Casa de papel" stoji i iza ove španske serije.

"Ko je ubio Saru?"

¿Quién mató a Sara?, kako se ova serija originalno zove, je meksički misteriozni triler, koji je postao hit u celom svetu.

Na početku pratimo Aleksa (Manolo Kardono) koji je optužen za ubistvo svoje sestre Sare i koji nakon vremena provedenog u zatvoru pokušava da pronađe odgovor na pitanje iz naslova.

Za sada su snimljene dve sezone, a u planu je i treća, što je očigledan znak da niko još ne zna šta se desilo sa Sarom.

"Feria: The Darkest Light"

Ova horor serija, koja je najavljena za 28. januar na Netfliks platformi prati dve sestre koje se suočavaju sa zastrašujućim otkrićem da su njihovi roditelji kao pripadnici kulta počinili zločin i nastradali u ritualu zajedno sa još 23 osobe.

"Feria" iz naslova zapravo je ime jednog mesta u Andaluziji čiji stanovnici nisu naivni kako na prvi pogled deluju, a s kojima sestre moraju da se suoče dok istražuju tajni život svojih roditelja.

Ako imamo u vidu da su Španci poznati po izvanrednim horor filmovima, vredi dati šansu i ovoj seriji, iako u njoj ne igraju poznata glumačka imena.

"Garcia!"

Ova serija zasnovana na istoimenom grafičkom romanu obećava jedinstvenu priču.

Jedan špijun iz šezdesetih stekao je dugovečnost zahvaljujući dubokom zamrzavanju, a jednom svom sunarodniku novinaru pomaže u nastojanjima da zaštiti Španiju od novog padanja u okove diktatorskog režima.

Iako se ne zna mnogo o ovoj seriji, koja je najavljena za ovu godinu (tačan datum objavljivanja na Netfliksu još nije poznat), interesantna premisa i činjenica da iza nje stoji Zeta studio, trebalo bi da garantuju kvalitetno vreme ispred malih ekrana.

"Bunker"

"Bunker" Estebana Sejmandija drugačija je od svih serija na ovoj listi.

Ova komedija sa elementima akcije i avanture, koja će biti premijerno prikazana 27. januara na HBO Max, prati Vladmira, koji bežeći od žene i dece, često "beži" u staro sklonište u podrumu svoje kuće.

On tu provodi najviše vremena slikajući, kuvajući i kupajući se u svom đakuziju, ali mu miran život iznenada prekida niz živopisnih likova koji ga uvlače u opasne, ali i vrlo zabavne situacije.

Epizode će trajati samo 30 minuta, što ukazuje da je reč o "pitkijem" i jednostavnijem sadržaju od onog koji smo navikli poslednjih godina na striming servisima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura