Aktuelno iz kulture

Đorđe Stojković: Gluma je plivanje uzvodno, kao lososi u brzacima

Komentari

Autor: Tanjug

26/04/2022

-

15:22

Đorđe Stojković: Gluma je plivanje uzvodno, kao lososi u brzacima
Đorđe Stojković: Gluma je plivanje uzvodno, kao lososi u brzacima - Copyright Tanjug/Dragan Kujundžić

veličina teksta

Aa Aa

Glumac Ðorđe Stojković na sceni Madlenijanuma igra u opereti "Vesela udovica", u kojoj ima priliku da tumači ulogu Njegoša i oblači se u ženu, a kaže da mu je najzahtevnija bila plesna tačka.

"Stepujem i imam koreografiju koja traje jedno pet minuta, ceo song sa pevanjem. Posle toga odmah ide neki monolog od pola strane A4 formata gde publiku u kabaretskoj formi upoznajem sa onim što će se desiti u trećm činu", rekao je glumac.

Sa iskustvom u nekoliko mjuzikala Stojković do sada nije igrao u opereti, gde mu je rad sa operskim pevačima bilo "zanimljivo, posebno iskustvo", i veruje da će posetioci "izaći sa osmesima na licima, preporođeni", posle "rolerkoustera emocija, od početka do kraja, do spuštanja zavese".

Stojković je naveo i da mu je prvi iskustvo to što je počeo prvi put na sceni da dobija cveće kao poklon.

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

"U publici sam viđao na poklonu često iste ljude koji su dolazili nekoliko puta. Moja doktorka Gordana Bogdanović iz KBC Bežanija dolazi svaki put da gleda. Pitam zašto? Kaže: ''Svaki put ponudite nešto drugačije'", istakao je Stojković.

Prema njegovim rečima, glumci se tokom studija upoznaju sa svojim sposobnostima a profesori "bruse taj dijamant" i prave od "gline skulpturu koja će izaći u svet i boriti se za svoju egzistenciju".

"Kada dobijemo diplomu i krenemo sami protiv svih to je pravi poligon gde vidimo koji su u stvari naši kapaciteti. Kao što bi moj profesor (Dragan Petrović) Pele rekao: 'Plivanje uzvodno'. Kao lososi u brzacima", naveo je Stojković.

Glumac je rekao da je svaka uloga u filmu, seriji ili predstavi novi izazov, da je na vlastitom iskustvu, talentu, samopouzdanju i hrabrosti kako će ko osvojiti lik i izneti ga pred publiku.

Upitan kako gleda na trenutnu hiperprodukciju serija i filmova kod nas, Stojković je rekao da je od početka njegove karijere "ovo najzlatnije doba što se tiče mogućnosti za jednog glumca".

Tanjug/Dragan Kujundžić

 

Prema njegovim rečima, stvaranjem mnogobrojnih prilika na raznim platformama ukazala se prilika da glumci pokažu svoje umeće.

"Drago mi je zbog nekih starijih glumaca koji su konačno dočekali nekih svojih pet minuta i mladih kolega kojima je to potrebno. Da se uzmu u pamet, samo hrabro i biće super", istakao je Stojković.

U seriji "Radio Mileva" Stojković tumači ulogu Gavrila i ističe da je "divno kad produkcija pruži sve moguće uslove glumcu da se oseća opušteno na snimanju, jer iz te opuštenosti izlaze najbolje stvari".

Stojkoviću sa Olgom Odanović i Branimirom Brstinom "nikad nije dosadno, predivne su kolege, mladima daju vetar u leđa i pomažu da se ilikovi otvore kao pupoljak".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura