Aktuelno iz kulture

Glumica Vesna Pećanac dobila crnogorsko državljanstvo

Komentari

Autor: Tanjug

27/04/2022

-

13:53

Glumica Vesna Pećanac dobila crnogorsko državljanstvo
Vesna Pećanac - Copyright E-Stock/Miloš Rafailović

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović doneo je odluku da se glumici Vesni Pećanac dodeli crnogorsko državljanstvo, saopšteno je iz njegovog resora, a prenosi RTCG.

Kako se navodi, odluka je doneta u skladu sa članom 12 Zakona o crnogorskom državljanstvu, na predlog bivšeg predsednika Skupštine Alekse Bečića i shodno mišljenju Ministarstva prosvete, nauke, kulture i sporta.

"Radi se o licu čiji je prijem u crnogorsko državljanstvo od posebnog značaja za kulturni interes Crne Gore. Vesna Pećanac je svojim pozorišnim, filmskim i televizijskim ulogama dala značajan doprinos promociji Crne Gore, njenoj kulturi i stvaralaštvu", saopštili su iz MUP-a na Tviteru.

Glumica je početkom januara dospela u žižu javnosti nakon što su na društvenim mrežama objavljene njene fotografije iz beogradske kuhinje verskog dobrotvornog starateljstva.

Pećanac je ostvarila brojne uloge kako na filmu i televiziji, tako i na pozorišnim daskama. Bila je udata za filmskog reditelja Živka Nikolića, sa kojim ima dva sina.

Neke od svojih najpoznatijih uloga ostvarila je upravo u njegovim filmovima "Lepota poroka" i "Čudo neviđeno".

Publika je dobro pamti i kao Jeku iz serije "Ðekna još nije umrla, a kada će ne znamo".

Veliki deo karijere provela je u ansamblu "Ateljeu 212".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura