Aktuelno iz kulture

Reči su u vazduhu: Izložba reči po izboru 12 poznatih ličnosti koje vole igru i umetnost

Komentari

Autor: Euronews Srbija

01/05/2022

-

20:04

Reči su u vazduhu: Izložba reči po izboru 12 poznatih ličnosti koje vole igru i umetnost
Reči su u vazduhu: Izložba reči po izboru 12 poznatih ličnosti koje vole igru i umetnost - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Izložba "Reči su u vazduhu" biće otvorena 5. maja (18h) u Galeriji Kuće legata, a posetioce će umesto skulptura i slika dočekati postavka sa rečima po izboru 12 poznatih ličnosti koje vole igru i umetnost.

Princeza Jelisaveta Karađorđević, glumac Vuk Kostić, modni dizajner Danka Karović, sportista Dušan Mandić, voditelj i stručnjak za marketing Ivan Stanković, profesor, pozorišni kritičar i teatrolog Ivan Medenica, pesnik Ljubivoje Ršumović, glumac Ljubomir Bulajić, sportiskinja Milica Mandić, glumica i rediteljka Mirjana Karanović, pevačica i glumica Olivera Katarina i fudbalski trener Saša Ilić odabrali su reči.

Autor koncepta izložbe je Vesna Božović, a kustos je profesor Fakulteta likovnih umetnosti Nikola Šuica.

Vesna Božović radi kao predavač na Akademiji za tehničko-umetničke strukovne studije. Prvi put je izlagala 2015. godine sa grupom srpskih umetnika u galeriji "Kunstverein gaestezimmer" u Štutgartu, u okviru projekta Projektraum Donau, a "Reči su u vazduhu" je njena prva samostalna izložba.

U ambijentu zgrade Kuće legata iz 19. veka, proglašene za spomenik kulture, ova konceptualna izložba biće otvorena do 14. maja. Radno vreme Galerije Kuće legata je od utorka do nedelje u periodu od 12 do 20 časova.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura