Aktuelno iz kulture

Konkurs za nagradu "Milan Mladenović" otvoren do 31. maja

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/05/2022

-

10:50

Konkurs za nagradu "Milan Mladenović" otvoren do 31. maja
Konkurs za nagradu "Milan Mladenović" otvoren do 31. maja - Copyright Printscreen YouTube/Kosijer

veličina teksta

Aa Aa

Zadužbina Milana Mladenovića raspisala je konkurs za nagradu "Milan Mladenović" pod sloganom "Prijavi svoju stvar", a koji će biti otvoren do 31. maja u ponoć.

Pravo da konkurišu za nagradu imaju autori i izvođači iz svih zemalja bivše Jugoslavije, sa pesmom - tekstom na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika, uključujući i jezike manjina.

Prema pravilniku, jedan izvođač, autor ili grupa autora može prijaviti samo jednu pesmu na konkurs, a pesma bi trebalo da bude objavljena između 01. jula 2021. i 31. maja 2022. godine.

"Prijave mogu podnositi autori, izvođači ili izdavači putem formulara dostupnog na internet stranici Zadužbine Milana Mladenovića (milanmladenovic.com), gde je dostupna i kompletna dokumentacija koja se tiče uslova konkursa i pravila o dodeljivanju nagrade", navode iz Zadužbine.

Nagrada "Milan Mladenović" je ustanovljena sa ciljem da podstiče muzičko stvaralaštvo koje odlikuju vrednosti svоjstvene Milanovoj umetničkoj zaostavštini, a dodeljuje se za najbolju pesmu sa prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. septembra - na dan Milanovog rođenja.

O pobedničkoj pesmi ove godine odlučuje regionalni žiri u sastavu Mile Kekin (Hrvatska), Sonja Lončar (Srbija), Matjaž Manček (Slovenija), Edo Plovanić (Hrvatska) i Dragiša Uskoković Ćima (Srbija).

Stručni žiri će prvo odabrati 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji u produkciji Zadužbine Milana Mladenovića, a dobitnici ovogodišnjeg priznanja biće nagrađeni i novčano. Nagrada iznosi 3.000 evra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura