Aktuelno iz kulture

Zvezde "Jastoga" ponovo snimaju zajedno: Kolin Farel sa Rejčel Vajz u urnebesnoj priči o Edipu

Komentari

Autor: Indiewire

16/06/2021

-

08:35

Zvezde "Jastoga" ponovo snimaju zajedno: Kolin Farel sa Rejčel Vajz u urnebesnoj priči o Edipu
Zvezde "Jastoga" ponovo snimaju zajedno: Kolin Farel sa Rejčel Vajz u urnebesnoj priči o Edipu - Copyright AP/Joel C Ryan

veličina teksta

Aa Aa

Kolin Farel i Rejčel Vajz naći će se ponovo zajedno na velikom platnu. Zvezde filma "Jastog" predvodiće glumačku ekipu u novom filmu višestruko nagrađivanog reditelja i scenariste Toda Solonca, piše IndieWire.

Solonc, koji je stekao ugled među kritičarima ispitujući "tamnu stranu srednje klase američkog predgrađa", ovog puta priprema projekat radnog naziv "Love Child". U pitanju je, kako ističu producenti, "mračan i urnebesan preokret u klasičnoj edipovskoj priči".

"Ovo je moj prvi film sa radnjom i prvi film koji se odvija u Teksasu. Zabavno je i seksi, a film je inspirisan holivudskim naslovima zbog kojih sam i poželeo da postanem filmski stvaralac. Oduvek sam voleo Rejčel i Kolinov rad, i počastvovan sam što mogu sa njima da podelim strast za ozbiljnim i neočekivanim radom", izjavio je Solonc.

AP/Vianney Le Caer

Popularnu glumicu očekuje premijera "Crne udovice"

Farel i Vajz imaju prilično guste rasporede. Rejčel očekuje premijera "Crne udovice" 9. jula, a Farela očekuje marta iduće godine "Batman". Ali Farel bi trebalo da boravi u Kanu, budući da će se na ovogodišnjem festivalu prikazati film "After Yang".

Prvim filmom "Dobrodošli u kuću lutaka", za koji je 1996. osvojio Veliku nagradu žirija na Sandens film festivalu, Solonc je postao prepoznat kao duhoviti i provokativni hroničar ljudske okrutnosti.

Uslediće još kontroverznija "Sreća", film koji je osvojio Međunarodnu nagradu filmskih kritičara u Kanu. Okupio je impresivnu ekipu koja se bavila temom silovanja, pedofilije i samoubistva.

U Kanu je 2002. prikazan i njegov film "Pripovedanje", koji je potom New York Times svrstao među deset najboljih filmova te godine. Svojevrsni nastavak filma "Sreća", "Život tokom rata", osvojio je nagradu za najbolji scenario u Veneciji 2009.

Komentari (0)

Kultura