Aktuelno iz kulture

Maja Gojković sa novom direktorkom Luvra

Komentari

Autor: Euronews

16/06/2021

-

16:34

Maja Gojković sa novom direktorkom Luvra
Maja Gojković sa novom direktorkom Luvra - Copyright Ministarstvo kulture i informisanja

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković posetila je danas Muzej Orsej gde je razgovarala sa direktorkom Muzeja Lorens de Kars.

Gojkovićeva je uputila čestitku Lorens de Kars povodom imenovanja za direktorku Luvra, na čije čelo će stupiti 1. septembra kao prva žena koja će voditi ovu instituciju.

Kako se navodi u saopštenju, Gojkovićeva je istakla da je za Srbiju važno uspostavljanje još intenzivnijih bilateralnih odnosa u oblasti kulture sa Francuskom, i posebno značajnim institucijama kulture kao što su muzeji Orsej i Luvr.

Ministarstvo kulture i informisanja

 

Ministarka kulture i informisanja je naglasila da je u tom kontekstu za ustanove kulture u Srbiji značajna saradnja i razmena iskustva u oblasti muzeologije i zaštite kulturnog nasleđa.

Ona je istakla i da postoje brojni potencijali saradnje Muzeja Orsej sa ustanovama kulture u Srbiji, posebno u okviru održavanja projekta Novi Sad - Evropska prestonica kulture 2022. godine.

Ministarstvo kulture i informisanja

 

Srpska ministarka će se u okviru posete Parizu sutra sastati sa ministarkom kulture Republike Francuske Rozelin Bašlo Narkan, sa kojom će razgovarati o razvoju saradnje, nakon čega će razgovarati sa direktorkom Centra "Žorž Pompidu" Žili Narbej, a u Kulturnom centru Srbije otvoriće izložbu Milana Marinkovića Cileta "Prolaznici".

Komentari (0)

Kultura