Aktuelno iz kulture

Velika godina za Kejt Vinslet: Glumica najavljuje novu seriju na HBO i ulogu u "Avataru 2"

Komentari

Autor: Euronews Srbija, S. R.

03/07/2022

-

12:42

Velika godina za Kejt Vinslet: Glumica najavljuje novu seriju na HBO i ulogu u "Avataru 2"
Kejt Vinslet - Copyright AP/Evan Agostini

veličina teksta

Aa Aa

Slavna glumica Kejt Vinslet, koja je pobrala mnoge nagrade i pohvale za svoju ulogu u mini seriji "Mer iz Istauna" prošle godine, vraća se na HBO, gde producira novu seriju "Trust" u kojoj će imati i glavnu ulogu.

Ponovo je reč o mini seriji, zasnovanoj na bestseleru Hernana Dijaza. 

Priča prati bogatog investitora, koji čita roman zasnovan na njegovom životu, ali je nezadovoljan načinom na kom je u njemu opisan i zato angažuje svoju sekretaricu da napiše njegove memoare i popravi mu imidž.

Dijaz je takođe jedan od izvršnih producenata adaptacije njegovog romana, čije su glavne teme bogatstvo, talenat, poverenje, intimnost, istina i percepcia.

Ovo je treća saradnja Vinslet sa HBO, koja je pre "Mer iz Istona", igrala i Mildred Pirs u istoimenoj seriji i za obe uloge dobila Emi nagrade.

"Neustrašiva ratnica"

Ove godine Vinslet ćemo videti i u ulozi u kakvoj je nismo navikli - kao Ronal u filmu "Avatar 2" Džejmsa Kamerona, koju je glumica opisala kao "duboko odanu i neustrašivu liderku". 

"Ona je snažna, ona je ratnica. Čak i u slučaju smrtne opasnosti, sa nerođenom bebom u stomaku, pridružuje se svom narodu u borbi za ono što joj je najvažnije: njena porodica i njihov dom", ispričala je ona za Empire.

Radnja filma "Avatar: Put vode" se odvija više od jedne decenije nakon događaja iz prvog dela, a u planu je da se preostali nastavci naću pred publikom 20. decembra 2024, odnosno 18. decembra 2026. i 22. decembra 2028.

"U centru svakog od četiri nastavka biće porodica Sali. Svaka priča će biti zasebna, ali kada se posmatra kao celina, putovanje kroz sva četiri nastavka stvoriće veliku epsku sagu", izjavio je nedavno producent Jon Landau.

Zvanični sinopsis glasi: "Džejk Sali i Nejtiri su osnovali porodicu i čine sve da ostanu zajedno. Međutim, moraju da napuste svoj dom i da istraže regione Pandore. Kada se drevna pretnja ponovo pojavi, Džejk mora da vodi težak rat protiv ljudi..."

Pored Vinslet, u filmu igraju Zoi Saldana, Sem Vortington, Sigurni Viver, Vin Dizel i Triniti Blis.

Za potrebe snimanja, glumica je naučla da drži dah pod vodom i čak oborila rekord koji je svojevremeno postavio Tom Kruz, izdržavši šest minuta bez vazduha, snimajući "Nemoguću misiju".

Tanjug/AP/Chris Pizzello

 

Vinslet je uspela da izdrži sedam minuta i 14 sekundi.

"Bilo je to briljantno i stvarno sam ponosna na sebe, ali verovatno to više nikad neću uspeti da ponovim. To se dogodilo posle četiri nedelje intenzivnog treninga i to u bazenu za ronjenje, ali mi se jako dopalo", ispričala je Vinslet.

Ona se takođe dotakla toga kako joj je bilo da sarađuje sa rediteljem Džejmsom Kameronom tako mnogo godina posle "Titanika".

"Džim i ja smo sada sasvim drugačiji ljudi nego pre 26 godina. On je mirniji, a ja sam definitivno hiperaktivnija", rekla je glumica.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura