Aktuelno iz kulture

"Zlatni dečko" najbolji film festivala Ravno Selo

Komentari

Autor: Tanjug

04/07/2022

-

12:38

"Zlatni dečko" najbolji film festivala Ravno Selo
Promo - Copyright Promo

veličina teksta

Aa Aa

Ostvarenju reditelja Ognjena Jankovića "Zlatni dečko" pripala je nagrada "Zlatni klip" za najbolji film na Međunarodnom festivalu debitantskog filma "Ravno Selo".

Na festivalu održanom od 30. juna do 3. jula "Zlatni klip" za najbolji film po izboru publike osvojilo je ostvarenje “Dženga - čudna igra" reditelja Nikole Končarevića, koji je bio premijerno prikazan u Ravnom Selu, saopštio je danas festival.

Kako je navedeno, "Gorki list nagradu za najboljeg mladog glumca" osvojio je Denis Murić za ulogu u filmu "Zlatni dečko", a nagradu je u ime glumca primio Janković.

"Zlatni klip" za najboljeg reditelja debitanta pripao je Francuzu Manuelu Šapirou za "Hroniku nasilja", dok je plaketa "Prvi metar" za najbolji omladinski film dodeljena "Velikanima" u režiji Milorada Savanovića, a u istoj kategoriji dodeljeno je specijalno priznanje filmu "Animus" Milice Spasojević.

Nagradu u kategoriji kratkih dokumentarnih filmova "Kratkih 100 minuta" osvojio je film "Za vikend gajbi Lastom" Danila Lazovića, a specijalno priznanje osvojio je film "Just a Guy" u režiji Šoko Hare.

Tokom četiri dana "Ravnog Sela" prikazano je 28 filmova u tri takmičarska programa, a dodeljene su i diplome učesnicima filmske radionice za đački film snimljen u Ravnom Selu.

U stručnom žiriju su bili reditelj Dragan Marinković, glumci Vanja Milačić i Pavle Jerinić, a "žiri publike" činili su oganizatorka kulturnih dešavanja Maja Maraš, sekretar mesne zajednice Ravno Selo Vuk Jevtović i bibliotekarka Marija Bognar.

Dramaturg Ivan Velisavljević odlučivao je o dokumentarnom programu “Kratkih 100 minuta” a rediteljka Aleksandra Štifanić o selekciji studentskog filma.

Festival "Ravno Selo" održan je uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, Ministarstva kulture i informisanja, Grada Vrbasa i producentske kuće Zilion film.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura