Aktuelno iz kulture

Bijonse oborila rekord po broju hit singlova na Bilbordovoj top listi

Komentari

Autor: Tanjug

10/07/2022

-

11:17

Bijonse oborila rekord po broju hit singlova na Bilbordovoj top listi
Bijonse oborila rekord po broju hit singlova na Bilbordovoj top listi - Copyright ASSOCIATED PRESS

veličina teksta

Aa Aa

Američka pop zvezda Bijonse postala je prva žena sa 20 singlova koji su ušli u top 10 na Bilbordovoj listi "100", pošto joj je to pošlo za rukom i sa najnovijim hitom "Break My Soul", objavili su američki mediji.

Ova pesma će se naći na njenom novom studijskom albumu "Renaissance" koji će izaći 29. jula.

Ona je istovremeno bila i prvi ženski umetnik sa deset hitova u top 10 kao članica neke grupe, što je postigla sa Destiny's Child.

Pored Bijonse, koja je broj od 20 hitova među najboljih 10 u nekom trenutku dostigla danas, to je uspelo još jedino muskim muzičarima Majklu Džeksonu i Polu Mekartniju.

Pokojni kralj pop muzike ima 30 top 10 singlova u karijeri kao solo umetnik, nakon što je stigao do 11 takvih ostvarenja kao član grupe Jackson 5.

Pol Mekartni ima 34 takva hita sa Bitlsima i još 23 kao solo umetnik.

Poslednji hit Bijonse Nouls "Break My Soul" objavljen je 20. juna, a ova američka zvezda se nalazi i na julskoj naslovnoj strani magazina Vog.

U izradi ovog singla, osim Bijonse učestvovali su i muzičari The Dream i Triki Stjuart, kao koautor i koproducent. Oni su prethodno zajedno radili na hitu "Single Ladies".

U listi imena koje su radili na pesmi "Break My Soul" nalaze se, očekivano, i njen suprug, reper Jay-Z, zatim Adam Pigot i Fredi Ros.

Komentari (0)

Kultura