Aktuelno iz kulture

Treće veče Exit festivala: Kalvin Haris na glavnoj bini i brazilski ritmovi na mts Dance areni

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/07/2022

-

18:48

Treće veče Exit festivala: Kalvin Haris na glavnoj bini i brazilski ritmovi na mts Dance areni
Treće veče Exit festivala: Kalvin Haris na glavnoj bini i brazilski ritmovi na mts Dance areni - Copyright Ervinkovac

veličina teksta

Aa Aa

Nakon druge festivalske noći Egzita koju su obeležili nastupi Nika Kejva, Masked Wolf i Honey Dijon, večeras se na Petrovaradinskoj tvrđavi očekuju nastupi planetarno popularnog producenta Kalvina Harisa, ali i njegovog sunarodnika Acraze, kao i sastava Disciples i Ofenbach.

Tradicionalno najposećenije treće veče Exit festivala na glavnoj bini otvoriće upravo Disciples, dens trio kom je na putu uspeha pomogao upravo Kalvin Haris.

Oni će "zagrejati" publiku svojim plesnim setovima sačinjenim do velikih hitova kao što su "They Don’t Know" i "On My Mind i Catwalk", ali i "Jealousy" i pripremiti ih za veliki Kalvinov nastup.

Promo

Kalvin Haris

Tog apsolutnog hedlajnera Glavne bine magazin Forbes je šest godina zaredom stavio na prvo mesto liste najplaćenijih DJ-eva na svetu, sa zaradom većom od 300 miliona dolara, što je čak tri puta više od ukupne zarade Dejvida Gete i Martina Gariksa. Ovaj uspešni producent, pevač i tekstopisac do sada je osvojio 32 najprestižnije muzičke nagrade, uključujući Gremi, Bilbord, MTV i Brit, uz čak 118 nominacija.

Saradnje sa Rijanom, Eli Golding, The Weeknd, Duom Lipom, Farelom Vilijamsom i Migosima samo su neki od hitova s njegovim potpisom. Poznat je po obaranju rekorda i postavljanju standarda – njegove pesme imaju impresivnih 35 milijardi audio i video strimova, a prestigao je Majkla Džeksona po broju pesama s jednog albuma koje su se našle na britanskoj top 10 listi.

Nakon Harisa, na Main Stage izlazi duo Ofenbach, koji na striming platformama beleži gotovo tri milijarde pregleda.

Michael GONCALVES

Ofenbach

Prijatelji od detinjstva, Dorian i Sezar su u srednjoj školi osnovali bend, pod snažnim uticajem Supertrampa, The Rolling Stonesa i Led Zeppelina, što će kasnije biti primetno i u njihovoj elektronskoj muzici. Ime su formirali u slavu čuvenog nemačko-francuskog kompozitora Ofenbaha.

Di-džejingom i produkcijom se bave od 2014, a već godinu dana kasnije su objavili numere "Around the Fire" i "You Don’t Know Me", koje su postale instant hitovi. Pomenute dve trake podržali su Robin Schulz i Tiësto, što je dodatno pomoglo lansiranju njihove svetske karijere.

Njihov ultimativni hit je "Be Mine", singl iz 2016. godine koji je dosegao zlatno izdanje i zauzeo svoje mesto na Billboard Dance/Mix Show Airplay listi. 

Veče na glavnoj bini završavaju američki DJ i producent Čarli Danker, poznatiji kao Acraze, kao i duo iz Beograda Divolly & Markward, koji je stekao svetsku popularnost. 

Brazil u Novom Sadu

MTS Dance Stage ove festivalske noći biće u znaku brzih ritmova, a za to će se pobrinuti domaći producenti Filip Fišer, Bona Fide i Space Motion. Oni će pružiti idealnu uvertiru za nastup brazilskog DJ-a i TikTok zvezdu Mochakk-a koji je za kratko vreme osvojio svet.

U svoje setove on upliće raznovrsne žanrove i stilove, a u radu su ga inspirisali njegovi sunarodnici poput Vintage Culture, Alok i Illusionize. 

Ipak, vrata slave otvorile su mu društvene mreže, pa je prva objava koju je okačio na svom TikTok nalogu zabeležila je preko deset miliona pregleda.

"Nisam imao nameru da se to tako desi. Objavio sam taj video jer sam video tvit (producenta) Džona Samita koji je rekao: 'Ako ste ambiciozan DJ, a niste na TikToku, gubite vreme, jer je to jedina mreža koja vam omogućava da postanete viralni i bez baze pratilaca'", rekao je u jednom intervjuu Mochakk.

Srećom, poslušao je kolegu i ostalo je istorija.

Nakon njega, na MTS Dance areni nastupaju španska producentkinja Blondish, italijanski tehno duo Mathame i nemački DJ i producent Boris Brejcha, zbog kog su na ranija izdanja Exit festivala dolazili ljudi čak i iz dalekog Japana.

Visa Fusion i Pachamama

Na Visa Fusion biti nastupaju Amajlija, KilloKillo Banda, Vizelj, Paraf, Coach Party, Deca Loših Muzičara i Djaikovski, dok će na Pachamami zasvirati Sarasvati Druna, Una Senić, Dina e Mel, Perija, E.U.E.R.P.I i It's a Global Thing.

Tanjug/Nenad Mihajlović

 

Jednodnevne ulaznice mogu se kupiti po promo cenama koje iznose 4.490 dinara za subotu i 2.990 dinara za nedelju. U prodaji su i dnevne VIP ulaznice, kao i četvorodnevni VIP paket po ceni od 41.000 dinara. Ulaznice su na festivalskim kapijama, na festivalskom sajtu, kao i na prodajnim mestima i onlajn na stranicama Gigs Tix-a.

Sve tehničke informacije o Exit Festivalu možete pronaći u odvojenom tekstu.

Komentari (0)

Kultura