Aktuelno iz kulture

Neočekivani obrti u novoj seriji: Počelo snimanje kriminalističkog trilera "Nemirni"

Komentari

Autor: Tanjug

10/07/2022

-

13:27

Neočekivani obrti u novoj seriji: Počelo snimanje kriminalističkog trilera "Nemirni"
Neočekivani obrti u novoj seriji: Počelo snimanje kriminalističkog trilera "Nemirni" - Copyright Fonet/Milica Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Kriminalistička triler serija "Nemirni", čije snimanje je u toku, imaće 12 nastavaka koji će biti prikazani iduće godine, najavio je danas reditelj Darko Nikolić.


U Tašmajdanskom parku je danas snimana jedna akciona scena, i tom prilikom je producentkinja Dragana Jovančević rekla novinarima da će u odnosu na prethodnu Nikolićevu seriju "Jedini izlaz", radnja "Nemirnih" biti "malo komplikovanija i zamršenija".

Serija se snima na osnovu romana Marka Popovića "Jedan pogrešan korak", a Jovančević je rekla da će "Nemirni" pratiti nekoliko različitih, isprepletenih priča, u čijem središtu je policijska inspektorka koju igra Nikolina Friganović.

"U dve osnovne priče inspektorka želi da otkrije šta se desilo u zločinu starom pet godina i uporedo radnja prati porodičnu dramu", rekla je Jovančević.

Glumica Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke, Nikolina Friganović, ulogu u "Nemirnima" prihvatila je jer je "sjajno napisana, vrlo slojevita i nije klasični lik inspektora, ne upada u stereotipe".

"Njena intimna porodična priča ide paralelno sa profesionalnim poslom i meni je bilo važno da vidim kako ženski likovi mogu da funkcionišu u muškom svetu koji je i dalje dominantan", istakla je Friganović.

Iako će u seriji imati akcione scene, Friganović primećuje da će ipak "intimne, porodične biti i zahtevnije", kao i da je lik koji tumači "žena vrlo jaka i krhka, hrabra i slaba u isto vreme".

"Mnoge žene će se pronaći u ovom liku, bez obzira na to kojom profesijom se bave. Od žena se danas mnogo zahteva, da je uspešna na poslu, čvrsta, jaka, da je supruga, majka, prijatelj, da je multipraktik"; rekla je glumica.

Hrvatski glumac Dejan Aćimović rekao je novinarima da igra načelnika policije Beograda i da je to "slikovit, transparentan lik, čovek koji ne preza ni od čega da bi ostao na položaju".

Prema njegovim rečima, u seriji je "u prvi plan donesen ženski svet o kome puno znamo i govorimo, a nije puno eksploatisan na filmskom planu i televiziji".

Kako je najavljeno, u seriji čiji su producenti Telekom Srbija i From no konekšn igraju i Marinko Prga, Milan Čučilović, Boris Pingović, Igor Benčina i drugi.

Generalni direktor Telekom Srbija Vladimir Lučić podsetio je da su sa Nikolićem sarađivali na seriji "Jedini izlaz" i da od "Nemirnih" očekuju još veći uspeh.

"'Jedini izlaz"' je jedna od najprodavanijih serija u inostranstvu. Pošto već prodajemo serije na pet kontinenata, mislim da će ova serija biti u dosta zemalja u svetu", rekao je Lučić.

Komentari (0)

Kultura