Aktuelno iz kulture

Preminuo glumac Pol Sorvino

Komentari

Autor: CNN

25/07/2022

-

22:07

Preminuo glumac Pol Sorvino
Tanjug/AP/Evan Agostini - Copyright Tanjug/AP/Evan Agostini

veličina teksta

Aa Aa

Pol Sorvino, glumac kojeg  publika pamti po ulogama od mafijaškog bosa u „Dobrim momcima“ do policijskog detektiva u drami „Zakon i red“, preminuo je u 83. godini, objavio je njegov publicista Rodžer Nil, preneo je CNN.

Sorvino je umro u ponedeljak prirodnom smrću dok je pored njega bila njegova supruga Di Di, koja je preko Nila izdala saopštenje u kojem kaže: „Naša srca su slomljena, nikada neće biti drugog Pola Sorvina“. 

Rođen u Bruklinu u Njujorku, Sorvino je nominovan za Tonija za ulogu u „Ta šampionska sezona“ (ponavljajući ulogu u filmskoj verziji), a  pojavio se na duugoj listi filmova koji su uključivali Henrija Kisindžera u „Niksonu“, „Dik Trejsi“, „Crveni“ i „Raketaš“.

Rođen u Bruklinu 1939. godine, Sorvino je studirao muziku i prvobitno je želeo da postane operski pevač pre nego što se okrenuo glumi. Debitovao je na Brodveju sredinom 1960-ih. Njegov prvi film bila je komedija „Gde je Papa“, a zatim „Panika u Nidl Parku“, sa Al Paćinom.

Sorvino je možda najviše upamćen po filmu „Dobri momci“ reditelja Martina Skorsezea kao Pol Sisero, mafijaš koji je čak i u zatvoru zadržao strast za kuvanjem i finom kuhinjom, tanko seckajući beli luk žiletom. (Sorvino i njegova supruga kasnije su zajedno napisali knjigu „Pino, pasta, i žurke.“)

Glumac je igrao u seriji „Zakon i red“ kao jedan od detektiva, ali je ubrzo napustio ekipu.

Iza Sorvina su ostali supruga i troje dece, uključujući glumicu Miru Sorvino, i petoro unučadi.

Komentari (0)

Kultura