Aktuelno iz kulture

Nedeljni koncertni kalendar: Početak avgusta u znaku Nikole Vranjkovića, Katarine Pejak i Nevernih beba

Komentari

Autor: Tanjug

03/08/2022

-

17:01

Nedeljni koncertni kalendar: Početak avgusta u znaku Nikole Vranjkovića, Katarine Pejak i Nevernih beba
Nedeljni koncertni kalendar: Početak avgusta u znaku Nikole Vranjkovića, Katarine Pejak i Nevernih beba - Copyright Željko Milojević, Tanjug/Jadranka Ilić, Printscreen YouTube/Ruf Records

veličina teksta

Aa Aa

Rok muzičar Nikola Vranjković, bluz umetnica Katarina Pejak i pop rok bend Neverne bebe imaće samostalne koncerte ove nedelje u Beogradu i Srbiji.

Sutra veče, u četvrtak, od 20 časova na sceni kluba "Bluz i Pivo" u Beogradu, gde je muzička komuna Cetinjske 15 (klubovi Elektropionir, Subbeerni centar, Sprat), pijanistkinja i pevačica Katarina Pejak i basistkinja i prateći vokal Ana Protulipac će održati koncert.

Pejak je često pre i tokom pandemije imala nastupe u ovom bluz klubu, ali i na pozornicama Velike sale Doma omladine Beograda (DOB), u Metropolisu i drugim intimnijim prostorima.

Objavila je četiri studijska albuma od kojih je poslednji "Roads That Cross" izašao za izdavačku kuću "Ruf Records". Tokom 2019. održala je preko 60 koncerata na promotivnoj turneji "Blues Caravan" širom Evrope, te je posetila i Beograd (DOB).

Katarina je diplomirala na Berkli muzičkoj akademiji (Boston, SAD), dobitnica je nagrade "Songwriting Achievement Award" koju dodeljuje ova akademija, a od proleća 2020. godine je i predavač na "Berklee College of Music" Abu Dabi.

Katarina je sa svojim bendom nastupala na festivalima u zemlji i inostranstvu, kao - "Mikser", "Raške Duhovne Svečanosti", "Poezika", "Karusel", "Krosrouds", u Švedskoj, Nemačkoj, Francuskoj, nastup u Beču, u Mocartovoj kući i imala nezaboravnu turneju u Indiji (Kalkuti).

Ana Protulipac je pevačica, basistkinja i psiholog iz Beograda, poznata po mnogim regionalnim muzičkim angažmanima.

Muzičku karijeru nastavlja kao basistkinja i vokal u nekoliko muzičkih sastava - IrieFM, Beyonce tribute band, Katarina Pejak trio, Poinciana Feels i trenutno radi na stvaranju svog prvog autorskog albuma.

Željko Milojević

Nikola Vranjković

Nikola Vranjković sa svojim bendom uživo se vraća u Beograd takođe sutra od 21.00h kada će na atraktivnom prostoru Zappa barke na putu između starog i Novog Beograda svirati još jedan raskošan, sadržajan, višeslojan celovečernji koncert od barem dva i po sata.

Nikola ima i novi mini album - EP "Teorija zabave" gde se nalaze četiri numere - "Granica", "Arsenije", "Kad tuga pobedi bes" i naslovna pesma.

Na koncertu će predstaviti svoja tri solo albuma "Za ovde ili za poneti", "Bremelov" i "Veronautika" kao i odabrane pesme sa četiri izdanja bivše grupe Block Out.

Svaka godina mu je plodonosna što se tiče koncertnih aktivnosti, tako da je ove godine imao nedavno nastupe u Kragujevcu (Zastavina bašta), Nišu (Dvorište Univerziteta, Banovina), Novom Sadu (serija svirki u Knjižari koja svira - Bulevar Books), “O.K. Fest” u Tjentištu (Bosna i Hercegovina).

Uvek ima apsolutno rasprodate koncerte u prestonici Srbije gde god da se pojavi - Dom omladine, Mts Dvorana, Studentski kulturni centar (SKC), klubovi Subbeerni centar, Fest, Elektropionir, Božidarac, a nije mu teško i kada osvaja sasvim nove prostore kao što je upravo Zappa barka na kojoj će pevati po treći put, ali i BitefArtCafe Summer Stage na Kalemegdanu, gde je trijumfovao dva puta.

Tanjug/Jadranka Ilić

Neverne bebe

Pop rok sastav “Neverne bebe” će takođe sutra održati koncert u mestu Plužine u Crnoj Gori, na atraktivnom resortu Parka prirode "Piva", gde su snimali svoj poslednji video spot za pesmu "Pored vode". Nakon toga, ekipa ovog benda će nastupiti u nedelju, 7. avgusta na manifestaciji "Tešnjarske večeri" u Valjevu, rodnom gradu frontmena Milana Ðurđevića i njegovog rođenog brata - basiste Vladana Vlajka Ðurđevića.

Grupa će uskoro objaviti dugo očekivani osmi studijski album "Hodaj" odakle su uveliko izdati singlovi sa atraktivnim spotovima - "Vodi me odavde", "Reka ljubavi", "Zajedno", "Suze sa zvezda padaju".

Komentari (0)

Kultura