Reflektor

Bogato muzičko leto u Beogradu: Od šarma Sanrema, do džeza i klasike

Komentari

Autor: Tanjug

30/05/2022

-

10:59

Bogato muzičko leto u Beogradu: Od šarma Sanrema, do džeza i klasike
Bogato muzičko leto u Beogradu: Od šarma Sanrema, do džeza i klasike - Copyright Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je predsednik Upravnog odbora Centra beogradskih festival (Cebef) Ivan Ilić koji je govorio o predstojećim kulturnim događajima ovog leta u Beogradu.

"Cebef radi iz godine u godinu sve jače i bolje. Naša letnja ponuda ove godine je raznovrsna i možemo da se pohvalimo dobrim i kvalitetnim umetničkim sadržajima i popularnim programima", naveo je Ilić.

Prema njegovim rečima, za ljubitelje urbanog zvuka Cebef u saradnji sa serijalom "Musicology Sessions" u Bitef Art Kafeu dogovoreni su nastupi tri veoma značajna izvođača.

Pored Hooverphonic, koji su pre nekoliko dana nastupili na letnjoj sceni Bitef Kafea, uz podršku Italianskog instituta za kulturu dolazi 9. i 10. juna pevač Mario Biondi koji promoviše novi album "Romantic".

Ilić je rekao da će tu svirati 3. jula Snarky Puppy nezaobilazan bend za poznavaoce urbanog džez i fanki zvuka, koji dolaze drugi put u Beograd.

Prema njegovim rečima, posebna poslastica za ljubitelje zabavne muzike biće prvi put u Beogradu koncert "Sanremo Giovani 2022" 4. juna besplatno na Kalemegdanu, uz podršku Italijanskog instituta i ambasade Italije.

"Dovodimo šarm Sanrema na Kalemegdan. Pozivam publiku da čuje kvalitetnu italijansku muziku. Te mlade zvezde će biti velike sutra na Sanremu", istakao je Ilić.

 

U okviru koncertne serije serija "Garden Sessions" u botaničkoj bašti "Jevremovac" Beograđane očekuju 17. juna Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor, 18. juna Aleksandra Radović i 19. juna Barcelona Balkan Gipsy Orchestra.

"Jevremovac je scena koju je Cebef otvorio pre dve godine tokom pandemije i ispostavilo se da je sjajan prostor za koncerte i velika muzička događaja, pri tom ima utisak intimnog događanja", naglasio je Ilić.

Kako je najavio, ljubitelje klasike 29. juna u Kolarčevoj zadužbini očekuju violinista Maksim Vegerov i pijanista Simon trpkovski koji će, prema rečima Ilića, staviti "jagodicu na tortu sezonu klasične muzike u Beogradu".

Cebef najavljuje i filmski festival Sofest 4. do 10. jula.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura