Aktuelno iz kulture

Stiven Spilberg godinama kritikovao striming servise, a sada "jedva čeka" saradnju sa Netfliksom

Komentari

Autor: Entertainment Weekly

23/06/2021

-

21:05

Stiven Spilberg godinama kritikovao striming servise, a sada "jedva čeka" saradnju sa Netfliksom
Stiven Spilberg godinama kritikovao striming servise, a sada "jedva čeka" saradnju sa Netfliksom - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Stiven Spilberg koji je godinama bio protivnik striming servisa, nedavno je potpisao ugovor sa Netfliksom koji prema saopštenju njegove producentske kuće Amblin "pokriva nekoliko novih filmova godišnje", prenosi Entertejnment vikli.

"Pričanje priča je u središtu svega što radimo i od trenutka kada smo Ted Sarandos (izvršni direktor Netfliksa) i ja počeli da razgovaramo o partnerstvu, bilo je očigledno da imamo izuzetnu priliku da zajedno ispričamo nove priče i na novi način dopremo do publike“, rekao je Spilberg u saopštenju.

"Mene će ispuniti rad na novim filmovima, kao i na pričama koje ćemo nastaviti da pričamo sa našom dugovečnom porodicom u Univerzalu, kao i drugim partnerima, jer ćemo sada sarađivati sa Tedom. Ne mogu da iščekam da počnem da radim s njim, Skotom i celim Netfliks timom", saopštio je reditelj.

Ova Spilbergova odluka neobična je utoliko što je do nedavno reditelj koristio svaku priliku da ukaže na "opasnosti" striming servisa. U martu 2018. je izjavio da striming servisi predstavljaju "jasnu i prisutnu opasnost" za bioskope i dodao da filmovi koje objavljuju Netfliks ili Amazon Prajm zaslužuju da se takmiče za Emi nagrade, a nikako za Oskara.

Međutim, samo godinu dana kasnije Alfonso Kuaron je sa filmom "Rim" u produkciji Netfliksa osvojio Oskara za najboljeg reditelja, a Spilberg se zbog toga žalio Upravnom odboru Akademije filmskih umetnosti i nauka.

I iz Netfliksa su zaboravljene nekadašnje nesuglasice pa je Spilberg, sudeći prema saopštenju izvršnog direktora te kuće Teda Sarandosa, više nego dobrodošao.

"Stiven je kreativni vizionar i lider, a ja sam kao i mnogi ljudi širom sveta, odrastao uz njegove nezaboravne likove i priče koje traju, inspirišu i bude. Jedva čekamo da sarađujemo sa Amblin timom i počastvovani smo što smo deo ovog poglavlja Stivenove kinematografske istorije", saopštio je Sarandos.

Komentari (0)

Kultura