Aktuelno iz kulture

Uskoro počinje "Novi tvrđava teatar", obezbeđen besplatan prevoz iz Beograda i Novog Sada

Komentari

Autor: Tanjug

23/08/2022

-

16:44

Uskoro počinje "Novi tvrđava teatar", obezbeđen besplatan prevoz iz Beograda i Novog Sada
Novi tvrđava teatar - Copyright Tanjug/Jaroslav Pap

veličina teksta

Aa Aa

Deveti festival “Novi tvrđava teatar" održaće se od 1. do 6. septembra u Vili Stanković u Čortanovcima, a ovogodišnji slogan festivala je “Čuda se događaju, ali ih treba prepoznati”.

Festival otvara makedonska predstava “Narodni neprijatelj” u režiji Nine Nikolić iz Makedonskog narodnog teatra Skoplje, a zatvara adaptacija komada “Banović Strahinja” Borislava Mihajlovića Mihiza “Ljubav i krivica” u režiji Vide Ognjenović.

Umetnička direktorka i selektorka festivala Vida Ognjenović kaže da se ove godine kandidovalo mnogo zanimljivih i aktuelnih predstava.

"Festival već ima svoju tradiciju, ali ne bih htela da se ukalupimo i da budemo predvidivi. Ovo je međunarodni festival, otvoren u potpunosti, ne ograničavaju ga ni politički, ni nacionalni kodovi. Jedino ograničenje nam je pozorišni kvalitet. Cilj nam je da upravo da taj kvalitet koji dobijamo različitim pristupima i idejama održimo i razvijamo", istakla je Ognjenović.

Vuk Miletić, izvršni producent, kaže da poštovaoci pozorišta sve informacije o festivalu, prevozu i eventualnom pomeranju lokacije zbog kiše mogu naći na sajtu.

"U slučaju lošeg vremena, predstave se prebacuju u Novosadsko pozorište (Ujvideki Sinhaz). Karte su već u prodaji na svim prodajnim mestima Gigstiksa, kao i na samoj lokaciji pred početak predstava. Tradicionalno je obezbeđen besplatan prevoz iz Novog Sada i Beograda. Polazi sa okretnice kod hotela Centar u Novom Sadu, a u Beogradu ispred Pete beogradske gimnazije", objasnio je Miletić.

Festival je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja Srbije, Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad. Sve predstave počinju u 20 časova.

Komentari (0)

Kultura