Aktuelno iz kulture

Rok bend "Direct Drive" pobednik 55. Gitarijade u Zaječaru

Komentari

Autor: Tanjug

28/08/2022

-

15:44

Rok bend "Direct Drive" pobednik 55. Gitarijade u Zaječaru
Rok bend "Direct Drive" pobednik 55. Gitarijade u Zaječaru - Copyright Tanjug/Milan Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Zrenjaninski bend "Direct Drive" poneo je titulu pobednika 55. izdanja rok festivala Zaječarske gitarijade, saopštila je direkcija ove tradicionalne muzičke manifestacije.

Poslednje veče Zaječarske Gitarijade sinoć je obeležila rekordna poseta - više od 20.000 ljudi i vrhunski koncerti takmičarskog i revijalnog dela, stoji u saopštenju organizatora.

Pet finalista našlo se u trci za glavnu nagradu, a jednoglasnom odlukom žirija, na čijem čelu je bio "rokonačelnik" Bil Guld (član slavnog benda "Faith No More"), bend "Direct Drive" iz Zrenjanina osvojio je prvo mesto.

Tanjug/Milan Ilić

 

Njihov frontmen Momčilo Moša Radenković je takođe dobio priznanje za najbolji vokal, dok je niški "Monah" osvojio nagradu publike.

Beogradska pop rok grupa "Alisa" u subotu veče je "zagrejala" publiku hitovima "Sanja", "Kesten", "Sećanja" i "Pijane noći", a usledili su nastupi sastava "Van Gogh" i "Goblini".

Tanjug/Milan Ilić

"Goblini" na Gitarijadi

Tokom četiri dana Gitarijade nastupe su imali i grupe "OPS" na čelu sa glumcem Slobodanom Bodom Ninkovićem, "Kerber", "Bajaga i instruktori", Kiki Lesendrić i "Piloti", i drugi.

Od stranih imena, Gitarijada je proteklih godina ugostila britanske rok zvezde Bilija Ajdola i dva puta grupu "Uriah Heep".

Komentari (0)

Kultura