Aktuelno iz kulture

Javne ličnosti se oproštaju od Kornelija Kovača: "Nikada nije dozvolio da ga zavede žiža javnosti"

Komentari

Autor: Tanjug

13/09/2022

-

12:10

Javne ličnosti se oproštaju od Kornelija Kovača: "Nikada nije dozvolio da ga zavede žiža javnosti"
Kornelije Kovač - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Brojne javne ličnosti opraštaju se od kompozitora Kornelija Kovača, koji je preminuo danas u svojoj 81. godini života u Beogradu.

Njegova ćerka, pevačica i kompozitorka Kristina Kovač, objavila je na svom zvaničnom instagram profilu očevu crno-belu fotografiju iz mlađih dana, gde je napisala kratko "Moj tajko".

Brojne ličnosti izrazile su svoje saučešće porodici kroz komentare na pomenutoj objavi, među kojima su glumica Kalina Kovačević, pevačica Ilda Šaulić, pevačica Jelena Tomašević, glumica Sloboda Mićalović, i drugi.

 

 

FK Partizan objavio je na svom zvaničnom profilu poslednji pozdrav.

"Komponovao je neke od najlepših numera, među kojima je i ona koju zna svaki Partizanovac. Pridružio se besmrtnoj armiji velikana i nastavlja da piše nebeske note. Od tebe se opraštamo, ali ne i zaboravljamo. Neka ti je večna slava", stoji u oproštaju Partizana.

 

 

Hroničar pop kulture Petar Peca Popović rekao je Tanjugu da nas je napustio jedan od najznačajnijih kompozitora sa ovih prostora, povodom smrti Kornelija Bate Kovača.

Popović je naglasio da je Kovač popularnoj muzici na prostoru nekadašnje Jugoslavije dao slobodu, ozbiljnost i širinu.

Prinstcreen YouTube/RTS Program za dijasporu

 

"To je kompozitor koji se prvi uspešno nosio sa problemom avangardnog i komercijalnog u popularnoj muzici. Nikada nije dozvolio da ga zavede žiža javnosti", rekao je Popović.

Podsećamo, kompozitor Kornelije Kovač preminuo je danas u 81. života u Beogradu. Iza sebe je ostavio suprugu Snežanu i ćerke Aleksandru, Kristinu i Anju.

Komentari (0)

Kultura