Aktuelno iz kulture

Gledanost serije "Kruna" vrtoglavo skočila nakon vesti o smrti kraljice Elizabete II

Komentari

Autor: Guardian

14/09/2022

-

09:30

Gledanost serije "Kruna" vrtoglavo skočila nakon vesti o smrti kraljice Elizabete II
The Crown - Copyright profimedia/Netflix/Courtesy Everett Collection

veličina teksta

Aa Aa

Gledanost Netfliksove serije "Kruna" drastično je porasla tokom prethodnog vikenda, nakon vesti o smrti kraljice Elizabete Druge.

Između 9. i 11. septembra gledanost serije u Britaniji je porasla za više od 800 procenata u odnosu na prethodni vikend, dok se u Americi učetvorostručila u istom periodu. 

Na globalnom nivou "Kruna" je nakon vesti o smrti britanske kraljice gotovo četiri puta gledanija nego prethodnog vikenda, piše Guardian.

Netfliks je potvrdio da će iz poštovanja prema Elizabeti Drugoj zaustaviti produkcij pete sezone "Krune", koja se bavi kraljevskom porodicom u periodu ranih 2000-tih i čija se premijera očekuje u novembru.

"Kruna" prati život kraljice tokom poslednjih nekoliko decenija, počev od četrdesetih, nakon smrti njenog oca kralja Džordža VI i njenog dolaska na presto, a nakon Kler Foj i Olivije Kolman, sada njen lik tumači Imelda Stonton.

Serija je osvojila 11 Emi nagrada prošle godine, uključujući i priznanje za najbolju dramsku seriju, a iako je trebalo da se završi nakon pete sezone, najavljena je i šesta, koja će se baviti događajima u 21. veku. 

Višestruko nagrađena serija premijerno je prikazana 2016. godine i osvojila srca i publike i kritike.

Kraljica Elizabeta II preminula je 8. septembra, čime je okončana njena 70-godišnja vladavina. 

U Britaniji je zbog toga proglašena desetodnevna žalost, a sahrana kraljice planirana je za sledeći ponedeljak.

Komentari (0)

Kultura