Aktuelno iz kulture

Vudi Alen najavio da se povlači iz sveta filma

Komentari

Autor: NBC, La Vanguardia

18/09/2022

-

16:53

Vudi Alen najavio da se povlači iz sveta filma
Vudi Alen najavio da se povlači iz sveta filma - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Vudi Alen je u razgovoru za španski list "La Vanguardia" rekao da namerava da se povuče iz sveta filma i više vremena posveti pisanju u poznim godinama. Radnja njegovog poslednjeg filma biće u Parizu, a snimanje kreće za nekoliko nedelja.

Alen je svoj nadolazeći film uporedio sa ostvaranjem "Match Point" jer je, kako kaže, "uzbudljiv, dramatičan i veoma zlokoban". Alen je nedavno napisao svoju petu zbirku humorističkih komada "Nulta graviatacija", koja će biti objavljena 27. septembra u Španiji.

U poslednje dve decenije, Alen je češće snimao filmove u Evropi jer je njegova podrška u SAD opala zbog optužbi za zlostavljanje. Godine 2020. otvorio je filmski festival u San Sebastijanu filmom "Rifkin's Festival", a njegov odnos sa festivalom u prestonici baskijske provincije seže u 2004. godinu kada je premijerko izveo "Melinda & Melinda" i 2008. premijerom "Vicky Cristina Barcelona".

Zanimljivo je da je na konferenciji za novinare, održanoj povodom početka produkcije filma najavio da "nikada nije razmišljao o povlačenju". "Rifkinov festival" je podržao španski medijski gigant Mediapro, koji stoji iza dva uspešna filma "Vicky Cristina Barcelona", koji je Penelope Kruz doneo njenog prvog Oskara, i filma "Ponoć u Parizu".

Amazon Studios je odložio njegov prethodni film "Kišni dan u Njujorku", nakon što je optužen da "sabotira" budućnost ostvarenja svojim komentarima na optužbe za zlostavljanje ćerke Dilan Farou. Tužio ih je za 68 miliona doalra navodeći kao razlog kršenje ugovora. Spor je kasnije rešen vansudskim putem.

Alen je imao problema i sa izdavačkim kućama. Hachette je otkazao objavljivanje njegovih memoara "Apropos of Nothing" nakon protesta osoblja, ali ih je preuzeo drugih izdavač, Arcade.

Komentari (0)

Kultura