Aktuelno iz kulture

Iva Štrljić o novoj ulozi: Važno je pohvaliti ljude koji dobro igraju u telenoveli

Komentari

Autor: Tanjug

21/10/2022

-

11:01

Iva Štrljić o novoj ulozi: Važno je pohvaliti ljude koji dobro igraju u telenoveli
Iva Štrljić o novoj ulozi: Važno je pohvaliti ljude koji dobro igraju u telenoveli - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Glumica Iva Štrljić igra "dva sasvim različita lika" u aktuelnim serijama -  "Igra sudbine" i "Od jutra do sutra". 

Ona smatra da je "dužnost dobrog glumca" moć transformacije i otkrivanje kakvi se karakteri kriju u njemu, jer ponekad nešto sakriveno za koje ne zna da postoji oživi kada dobije određenu ulogu.

Prema njenim rečima, njeni likovi Dijane Erski ("Igra sudbine") i sada Lili ("Od jutra do sutra")  u stvarnom životu se verovatno nikada ne bi ni srele.

"Zaista sam se potrudila, imala sam obavezu, jer znamo koliko je publika obožavala Erski, da i Lili približim ljudima na isti način, da u njoj vide nešto specifično, da i njoj poveruju i da je zavole", rekla je glumica u novom intervjuu za Tanjug Reflektor.

Lili i Erski nisu slični karakteri, ali Štrljić ističe da ih povezuje njen trud da nešto napravi od likova i da ne bude "jedna od glumaca koji su isti u svakoj ulozi, samo menjaju kostim".

"Meni je bilo važno kad sam počinjala da radim na liku Lili da moj temperament, koji je glasan, jasan, brz intenzivan, i njoj nešto od toga dam. Brzina je važna na televiziji. Uvek ćete više pažnje skrenuti na sebe ako igrate brzo. Brzina je ono što najbrže uđe u srca ljudi koji vas gledaju", istakla je Štrljić.

Brzina predstavlja i blagu sličnost Lili sa Dijanom, a Štrljić priznaje da joj nije blo teško da razume svoj lik u "Od jutra do sutra" pošto obe vole svoj posao.

Tanjug/Jadranka Ilić

 

"Toliko je usredsređena na rad na televiziji, da je pomalo dekoncentrisana za sve drugo, što je momenat koji je poprilično dirljiv. Ona je celo svoje biće poklonila profesiji", rekla je glumica.

Prema njenim rečima, za rad na serijima sa ogromnim brojem epizoda poput "Igre sudbine" i "Od jutra do sutra" vrlo je važan glumčev karakter, da nije na kraj srca, stalno nezadovoljan ili umoran.

"Neće se dovoljno dobro snaći. Ni ljudima koji rade sa vama niti vama neće biti dovoljno dobro kada prihvatite takvu ulogu, koja zahteva da se budite u pet ujutro. Ne postoje vikendi, za privatni život je vrlo malo vremena", primetila je Štrljić.

Glumica je naglasila da je za takve serije važno da ulogu "prihvatite sa radošću, da je vama uspeh serije i uloge vrlo važan, da vam je bitno kada prođete ulicom da neko priđe i pohvali vaš rad", jer su to "trenuci za koje se živi, kad vidite koliko vas publika voli".

Tanjug/Jadranka Ilić

 

"Presudan je karakter, i talenat naravno, da biste dobro odigrali u takvoj seriji. Morate da budete vešt glumac. Vešt i darovit glumac će se snaći u ovakvim formatima. Zato je važno pohvaliti ljude koji dobro igraju u telenoveli", ocenila je Štrljić.

Glumica je rekla da je njoj važno da bude u dobroj formi jer profesija to zahteva, dodavši da je bitno osećati se dobro u svom telu.

"Prilično se žrtvujem. Uvek bi pojela više. Čitavog života se nisam najela koliko sam htela. Jako volim da šetam i kilometarske šetnje kroz Beograd zovem ''kaldrma fitnes''. Zato mislim da je najviše zaslužan što izgledam kako izgledam", rekla je glumica.

Komentari (0)

Kultura