Aktuelno iz kulture

Nagrade Godum: Priznanja za Biseru Veletanlić, Patribrejkerse i Konstraktu

Komentari

Autor: Tanjug

20/10/2022

-

12:35

Nagrade Godum: Priznanja za Biseru Veletanlić, Patribrejkerse i Konstraktu
Nagrade Godum: Priznanja za Biseru Veletanlić, Patribrejkerse i Konstraktu - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic, Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Peta godišnja dodela nagrada Udruženja muzičara džez, zabavne i rok muzike Godum biće održana 26. oktobra od 20 časova u Ustanovi kulture "Vuk" u Beogradu, a prtiznanje za životno delo kolege umetnici biće uručeno džez pevačici Biseri Veletanlić.

Nagradu za rok muziku dobija rok bend "Partibrejkersi", za pop muziku će osvojiti najpopularnija muzičarka godine - Ana Ðurić Konstrakta, a međunarodnoj džez atrakciji - sastavu “Eyot” odlazi nagrada za ovaj muzički pravac.

Nagrađene mlade snage su članovi EJO (Ethno Jazz Orchestra).

Kao i do sada, nagrade će dobiti i izvođači pop, rok i džez numera koje su po izveštajima SOKOJ i PI, takođe referentnih organizacija, bile najčešće emitovane u etru.

Biće dodeljene i povelje za poseban doprinos muzičkoj i kulturnoj sceni - muzičarima, novinarima, i drugih predstavnika koji su učinili da domaća scena dobije svoje zasluženo mesto u javnosti.
Na prigodan način, kolege će se oprostiti i od velikih imena koja su nas u prethodnoj godini na žalost zauvek napustila (Kornelije Kovač, Milorad Džmerković, Igor Starović).

Najavljeno je da će na manifestaciji i nastupiti neki od dobitnika, a zanimljivo je da će im nagrade dodeliti prošlogodišnji laureati (Ana Stanić, Srđan Gojković Gile, Jovan Maljoković).

Posebno uživanje za sve posetioce biće nastup dive Bisere Veletanlić i džez pijaniste Vasila Hadžimanova.

Godišnje nagrade koje je uspostavilo ovo reprezentativno udruženje u kulturi, za umetnike imaju poseban značaj, jer stižu upravo od kolega.

Pored održavanja dobre tradicije i dodele zasluženih priznanja za rad i doprinos umetnosti, muzici i kulturi uopšte, skreće se pažnja i na mlade snage koje dolaze.

Inače, ovo Udruženje su u želji i potrebi za neophodnom zaštitom svojih prava na rad u delatnosti kojom se bave, muzičari osnovali 1953. godine u Beogradu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Kultura