Poznati

Konstrakta se neočekivano pojavila na humanitarnom događaju i oduševila beogradske osnovce

Komentari

Autor: Euronews Srbija / Story

25/05/2022

-

10:02

Konstrakta se neočekivano pojavila na humanitarnom događaju i oduševila beogradske osnovce
Konstrakta - Copyright E-Stock/Časlav Vukojčić

veličina teksta

Aa Aa

Ana Đurić Konstrakta, predstavnica Srbije na ovogodišnjoj Evroviziji, iznenadila je đake Osnovne škole "Drinka Pavlović" u Beogradu, na humanitarnoj akciji za pomoć njihovom drugaru koji čeka operaciju očiju.

Đaci su učestvovali u manifestaciji Prolećne radosti, čiji je moto ove godine "In corpore sano", baš kao što glasi naziv Konstraktine evrovizijske pesme, a u okviru tog događaja prikupljana su sredstva da dečak po imenu Luka sačuva vid.

 

 

Umetnica se iznenada pojavila pred decom i otpevala svoj najveći hit do sada, na veliko oduševljenje dece, a taj trenutak ovekovečen je i objavljen na zvaničnom Instagram kanalu škole.

 

 

Pauza pa turneja

U svom nedavnom intervjuu za magazin Story Konstrakta je otkrila da je zadovoljna postignutim uspehom na Evroviziji gde je osvojila peto mesto, ali i da jedva čeka da napravi pauzu

"Sada će sve da se slegne i da dođe na svoje mesto. Mislim da sam zaslužila mir, iako znam da ova priča treba da se zaključi. Treba mi malo da udahnem vazduh. Tu sam, ne idem nikuda, ali mi je potrebna pauzica. Umetnica postaje nevidljiva", istakla je ona.

Kako je otkrila, nakon kraćeg odmora sledi letnja turneja sa bendom "Zemlja gruva!", koju sa nestrpljenjem čeka, budući da se neizmerno uželela takvog druženja sa publikom.

Iako je sada bez sumnje stekao veću popularnost nego ikada, sastav "Zemlja gruva!" zapravo stvara i nastupa još od 2007. godine.

Bend je zamišljen kao muzička platforma otvorena za saradnju sa srodnim muzičarima, a neguju fuziju muzičkih pravaca kao što su afro, neosoul, raga, rege, džez, sving i muzika šezdesetih godina. 

U okviru tog sastava Konstrakta je objavila svoj "Triptih", koji pored "In corpore sano", čine i pesme "Nobl" i "Mekano", kao i ranije hitove kao što su "Neam šamana" i "Žvake".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin