Poznati

Konstrakta stigla u Beograd: Aplauz za predstavnicu Srbije na Pesmi Evrovizije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/05/2022

-

12:59

Konstrakta stigla u Beograd: Aplauz za predstavnicu Srbije na Pesmi Evrovizije
Konstrakta - Copyright E-Stock/Časlav Vukojčić

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnica Srbije na Pesmi Evrovizije Ana Đurić Konstrakta stigla je u Beograd nakon završetka ovog muzičkog takmičenja u Torinu. Ona se na aerodromu pojavila sa zastavom Srbije, a dočekao ju je aplauz. Konstrakta je ostvarila odličan plasman zauzevši peto mesto.

Pesma "In Corpore Sano" ukupno je imala 312 poena, a nakon prvog dela glasanja, u kom su čitani glasovi žirija, Konstrakta je bila na 11. poziciji. Žiri iz Crne Gore i Hrvatske dao je srpskoj predstavnici 12 poena, 10 poena stiglo je iz Severne Makedonije, a 8 iz Australije. Bodove je dobila i od žirija iz Belgije, Češke, Finske, Irske, Italije, Litvanije, Portugala, Slovenije, Španije, Švedske i Velike Britanije.

Zahvaljujući velikom broju glasova publike, Konstrakta je prvo izbila na sam vrh tabele. Prema SMS glasovima iz 39 zemalja Konstrakta je zauzela četvrto mesto, a maksimalnih 12 poena stiglo je iz pet država. U ukupnom plasmanu je na kraju bila peta.

To je najveći uspeh Srbije nakon Pesme za Evroviziju 2012. godine, kada je Željko Joksimović sa pesmom "Nije ljubav stvar" osvojio treće mesto.

Konstrakta je nakon takmičenja za RTS  izjavila da je zadovoljna svojim plasmanom u finalu takmičenja, gde je osvojila peto mesto.

"Pesma je bila malo rizična za Evroviziju i zato mislim da smo odlično prošli. Dobili smo i nagradu za umetnički nastup, tako da mislim da smo stvarno uradili dobar posao", rekla je Konstrakta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin